Ege ÜRKÜTEN KEHANET

ÜRKÜTEN KEHANET

19.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

18 Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Tolga Bekler, 2013 yılında Çanakkale’de büyük bir deprem olma ihtimaline dikkat çekerek, kentte yaşayanları bu konuda acil önlem almaya davet etti...

ÜRKÜTEN KEHANET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Bekler, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde yaptığı değerlendirmede, Çanakkalelileri tedirgin edecek bir söylemde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Bekler, “Bilimsel verilere göre 60 yılda bir büyük deprem olma ihtimali var. Çanakkale için bu tarih 2013. Çanakkale kendini rahat hissetmesin” dedi.
Çanakkale’nin deprem konusunda kendisini rahat hissettiğini ileri süren ve bunun yanlış olduğunu belirten Yrd. doç. Dr. Bekler, “Çanakkale’nin kesinlikle rahat olmamasını hatta huzursuz olmasını istiyorum. Neden huzursuz olmalı derseniz, 1912 Şarköy depremi Çanakkale’ye yaklaşık olarak 90 kilometre uzaklıkta. Bu Kocaeli’nin İstanbul’a olan uzaklığından çok daha kısa. Burada Adapazarı depremiyle aynı 7.3 büyüklüğünde bir deprem olmuş. Yenice-Gönen depremi ve orada oluşan faylar, Çanakkale‘ye ortalama 100 kilometre uzaklıkta. Kuzey Anadolu fayının Çanakkale’ye uzaklığı 30-40 kilometre civarı. Bu faylar yavaş yavaş sıkıştırmaya başlıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Tez sonuçları tarih veriyor

Yrd. Doç. Dr. Tolga Bekler,”1953 yılının üstüne 60 yıl eklediğimiz zaman 2013 eder. Onun için diyorum ki, Çanakkale kendini rahat hissetmesin” diye konuştu.