Ege Üyelikten düşen isimler, şimdi AK Parti yönetiminde

Üyelikten düşen isimler, şimdi AK Parti yönetiminde

05.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Ömer Cihat Akay, 2004 yılında seçimle geldiği Konak İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği’nden aynı yılın ağustos ayında toplantılara katılmadığı için çıkarıldı.

Üyelikten düşen isimler, şimdi AK Parti yönetiminde

Akay’ın üyeliğinin düşürülmesinde tüzüğün 56’ncı maddesi (mazeretsiz üç kez üst üste toplantıya katılmama) işletildi. Akay’la birlikte yönetimde yer alan Fevzi Bayram da aynı maddeden yönetimden çıkarıldı. Yedi yıl önce Konak ilçe yönetiminden çıkarılan Akay ve Bayram, şimdi partinin başına geldi. İl Başkanı Akay’ın partideki ‘ikinci adam’ koltuğuna Bayram’ı oturtacağı, ona teşkilatları teslim edeceği öğrenildi. Fevzi Bayram, yedi yıl önce devamsızlık nedeniyle yönetimden düşürülmesini, “O zamanlar Şanlıurfa’da da iş yaptığım için toplantılara gidemiyordum” sözleriyle açıkladı.

Haberin Devamı

CHP’de üye kampanyası
CHP, üye kayıt kampanyası başlattı. İzmir İl Başkanlığı, üye kayıt işlemlerini hızlandırmak ve vatandaşların bu konudaki sorularına yanıt vermek amacıyla 30 CHP ilçe başkanlığında “Üye Kayıt Masaları” oluşturuldu. Halkla İlişkiler’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serdar Sandal, “Halen İzmir’de 130 bin olan üye sayısını seçimlere kadar ikiye katlamayı hedefliyoruz” dedi.

Aday olacaklar yönetimde yok
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, milletvekili adayı olacakları tüzük gereği yönetime almadı. Akay, yönetime talip olan 150 kişi içinden 50 kişiyi yarın teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’e sunacak. Kabak yönetiminden Sefa Bingöl, Handan Özcan, Ömer Gültekin, Fatih Yıldırım ve Bülent Delican’ın, Akay yönetiminde yer almayacağı öne sürülürken, Hami Karaca, Selami Seven, Gülçin Sahar Uzun, Emel Özay, Habib Sümbül, Mahmut Badem, Tansu Kaya, Fırat Aytekin ve Hüseyin Ahmetoğlu’nun yeni yönetime de girecekleri öğrenildi. Akay’ın yönetimde Karşıyaka’dan Mehmet Karal’a Bayraklı’dan Mesut Demirkaya’ya, Kemalpaşa’dan Kazım Erten’e, Cafer Büyükalmus ile Roman olan Cemal Bekle’ye yer vererek farklılıkları da yansıtacağı ileri sürüldü.
Samed Dede Cemevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin kurucu üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi Başkanı Harun Özdemir’in de Akay yönetiminde yer alacağı öğrenildi.