Ege Uzmanlardan çağrı var: Herkes mutlaka süt içsin

Uzmanlardan çağrı var: Herkes mutlaka süt içsin

06.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Tetra Pak ve Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyası kapsamındaki seminerler İzmir’de başladı.

Uzmanlardan çağrı var: Herkes mutlaka süt içsin

Tiyatro oyuncusu Toprak Sergen de renkli ve özgün sunumuyla renk kattı. Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, birçok hastalığı önleyebilmek için, hayatın her döneminde süt içmek gerektiğini vurguladı. Besler, “Çocukluk ve ergenlikte süt içmek gelişmeye katkı sağlar, diş ve kemikleri güçlendirir, enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Sütün içerisindeki yağ bileşenleri küçük yaş grubu çocukların zeka ve entelektüel kapasitelerinin artmasına katkı sağlar. Günde 2.5 su bardağı ve daha fazla süt tüketen çocukların, daha az tüketenlere göre üç yıl sonunda 2-3 santimetre daha uzun oldukları gözlenmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Keleşoğlu’dan kanser hastanesine 50 bin TL
Hayırsever Hakkı Celal Keleşoğlu, İzmir’de kanser hastanesi yapımında kullanılmak üzere Dokuz Eylül Üniversitesi’ne (DEÜ) 50 bin TL bağışladı. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, “DEÜ Kanser Hastanesi’nin tamamını yapmalarını, Hakkı Keleşoğlu isminin yer almasını istiyoruz. Başlangıç olarak DEÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi Vakfı’na 50 bin lira bağışlıyorlar. Detaylar çok belli değil. Aklımızdan geçen tıp fakültesi yanında 150-200 yataklı, modern bir hastane” dedi.
Hayırsever Keleşoğlu da Prof. Dr. Füzün’le akrabalıklarının bulunduğunu belirterek, “Uzun zamandır hocamızla konuşuyorduk, elimizde olmayan sebeplerden geciktik. 2011’de sürpriz yapalım dedik. Benim bir annem var, ablam vefat etti, çocuklarım yok. Babamın, ablamın şifa bulduğu hastanedir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi. Ne isterlerse Rektör’ün ve ekibinin emrindeyim. Telefonla arasınlar, kapılarında yatarız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu kermesin geliri şiddet mağdurlarına
Türk Anneler Derneği Buca Şubesi’ne üye kadınlar, Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nde, ailelerinin ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere ve şiddet mağduru kadınlara destek amacıyla kermes düzenledi. EÜ Kadın Araştırma Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, el emeği göz nuru el işleriyle birbirinden enfes yemekler satışa sunuldu. Derneğin Buca Şube Başkanı Gülşen Örenel, aldıkları ürünlerle destek olan öğrencilere ve hastalara teşekkür etti.