Ege VADİ, GÜN SAYIYOR

VADİ, GÜN SAYIYOR

02.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın ün büyük Kongre Vadisi olan Kuşadası Kongre Merkezi’nin 1 Kasım’da hizmete girmesi planlanıyor. Vadi içinde ayrıca 5 yıldızlı bir otel yapımı için girişimler başladı. Tamamlandığında turzime katkısının büyük olacağı belirtildi

VADİ, GÜN SAYIYOR

Avrupa’nın en büyük kongre sarayı iddiasıyla kurulan Kuşadası Efes Kongre Vadisi’nin ilk bölüm inşaatı hızla devam ediyor. Kongre Vadisi’ni işletmek amacıyla kurulan KOMER şirketinin yönetim kurulu toplantısı inşaat alanında gerçekleşti. KOMER Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Kongre Vadisi’nin ilk bölümünü oluşturan kongre merkezi inşaatının 90 içinde tamamlanacağını ve bu tarihten itibaren hizmete girmesinin planlandığını söyledi. Aynı toplantıda Kongre Vadisi içerisinde 5 yıldızlı otel yapılabilmesi için Pine Bay grubu ile görüşme gerçekleştirdi. Pine Bay adına Naile Göçen Çukurova ile yapılan görüşmede, ünlü bir marka otelin Kuşadası’na getirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasına karar verildi.
Komer Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Avrupa’nın en büyük kongre vadisi olacak projenin Kuşadası ve Ege Bölgesi’nin kaderini değiştireceğini söyledi.

90 günü kaldı
İnşaatın hızla devam ettiğini ve montaj aşamasına geldiğini kaydeden Başaran Ulusoy, “İlk bölümü 90 gün içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. 1 Kasım ile 10 Kasım arasında da açılışı yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, kongre alanı içerisinde 5 yıldızlı bir tesis kurmak için görüşmelerimiz son aşamada. Burası; Türkiye’de kongre vadisi olarak baştan planlanan ilk tesis. Tamamlandığında turizme çok büyük katkısı olacak“ dedi.

Haberin Devamı

Hür türlü hizmet var
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün Kongre Sarayının 3 bin 415 kişilik oditoryum, bin 915 kişilik kongre salonu, 830 kişilik konferans salonu, 20 adet toplantı, 2 adet sinema, özel yemek salonları, kafeterya, fuar ve sergi alanları, bar, banket salonu, simultane odaları ve otopark gibi ünitelerden oluşacağını söyledi.