Ege Vali Cahit Kıraç’a engellilerden sitem

Vali Cahit Kıraç’a engellilerden sitem

05.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de bulunan bazı engelli derneklerinin yöneticileri Valiliği ziyaret etti.

Vali Cahit Kıraç’a engellilerden sitem

İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın Ankara’ya gitmesi nedeniyle dernek yöneticilerini, İzmir Vali Vekili Sait Topoğlu, Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar ve İzmir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Rıza Mutkilioğlu ağırladı.
“Engelli olmak insanın elinde değil” diyen Vali Vekili Topoğlu “İzmir’in yöneticileri olarak engelli vatandaşların sorunlarının çözümü için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Herkes bir gün engelli olabileceğini düşünüp ona göre hareket etmeli” diye konuştu.
‘Özürlü kadrolarının çoğu boş’
Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek de kapısının tüm engellilere açık olduğunu, üzerine düşen her türlü görevi yapacağını söyledi.
Daha sonra engelli derneklerinin yöneticileri sorunlarını anlatmaya başladı. Her yıl Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İzmir Valiliği’ne ziyarete geldiklerini, ancak iki yıldır Vali Kıraç’ı göremediklerini söyleyerek sitem eden Anadolu Engelli Derneği Başkanı görme engelli Atilla Korkmaz, “Körler sağırlar birbirini ağırlar. Vali Bey’e iki yıldır derdimizi anlatamıyoruz. En azından bizi dinler ve gereken yerlere yazı yazar. Böyle olmuyor. Bugün engellilere çifte bayram var deniyor. 38 bin kuruma işçi alınacağı söyleniyor, ancak özürlü kadrolarının yüzde 80’i boş. Ulaştırma Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeyle ulaşımdaki yüzde 50 indirim hakkımız yüzde 30’a indirildi. Sayın valimizin gereken yerlere dilekçe göndererek bu durumu düzeltmesini istiyoruz” dedi.
Korkmaz’ın sitemi üzerine Topoğlu, Kıraç’ın İzmir dışında olduğunu, bu nedenle de toplantıyı kendilerinin yaptıklarını, ancak sorunların çözümü için çalışacaklarını söyledi.