Ege Vatandaş, balkondaki hırsızı linç edecekti

Vatandaş, balkondaki hırsızı linç edecekti

13.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soyduğu evin sahibi gelince komşu apartmanın balkonunda saklanan sabıkalı hırsız, itfaiye merdiveniyle alındı. Polis, öfkeli kalabalıktan güçlükle koruyabildi

Vatandaş, balkondaki hırsızı linç edecekti

Buca’da, hırsızlık amacıyla girdiği evin sahiplerinin gelmesiyle paniğe kapılan hırsızlık zanlısı, bitişikteki binada bulunan dairenin balkonuna atladı. Burada saklanmaya çalışan zanlı H.Ç. (28), kendisini fark eden vatandaşların durumu polise bildirmesiyle yakalandı. H.Ç’yi, saklanmaya çalıştığı balkondan İtfaiyenin yardımıyla alan polis, onu öfkeli mahalleliden korumak için de yoğun çaba sarfetti. Hırsız, itfaiye aracıyla olay mahallinden uzaklaştırıldı.
Olay, önceki gün saat 22.00 sıralarında, Fırat Mahallesi’nde meydana geldi. Üç katlı apartmanın 2. katındaki eve giren H.Ç, iddiaya göre evden 80 TL ile yaklaşık değeri 5 Bin lira olan ziynet eşyası aldı. O sırada ev sahibi Cüneyt Mutlu ve eşinin eve gelmesiye ne yapacağını şaşıran zanlı, evin balkonundan, bitişikteki apartmanın balkonuna atladı, orada gizlenmeye çalıştı. Polis kayıtlarında hırsızlık suçundan 9 kaydı bulunan H.Ç’yi balkondan indirmek için itfaiyeden yardım isteyen ekipler, uzun bir mücadeleden sonra zanlıyı yakalayıp Polis Merkezi’ne götürdü. Mutlu ailesi, hırsızdan şikayetçi olurken, zanlı H.Ç. adli makamlara teslim edildi.

Yazarlar