Ege ‘Vatandaşın bize sempatisi var’

‘Vatandaşın bize sempatisi var’

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’de yaklaşık 1 milyon oy aldıklarını belirtti, “Bugüne kadarki seçimlerde iki kişiden biri bizi tercih etti. Mevcudu koruycağız, üzerine yeni belediyeler ekleyeceğiz” dedi.

‘Vatandaşın bize sempatisi var’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Milliyet Ege’ye, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2009-2014 yılları arasında CHP’nin büyükşehir ve 29 ilçede iktidar olduğunu, 2014 yerel seçimlerindeyse bu durumun büyükşehir ve 22 ilçe olarak değiştiğini hatırlatan Dağ, ‘Bugüne kadar AK Parti’ye oy verdiniz mi?’ sorusuna İzmirlilerin yüzde 51’inin ‘Evet’ yanıtını verdiğini belirtti, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘Sıkı hazırlanıyoruz’

“Geçen 13 seçimde her iki İzmirliden birinin oyunu almışız. Bu araştırma mevcut aldığımız oydan çok daha fazlasını alabileceğimiz anlamına geliyor. Ar-Ge birimimiz 24 Haziran seçimlerinden sonra yerele yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Toplamda bin iki belediyede araştırmalarımız sürüyor. Sahaya inip anketler yapıyoruz. Ege Bölgesi ve Türkiye genelinde mevcut belediyeleri devam ettireceğimizi görüyorum. Üzerine eklemeler de yapacağız.”

‘Algı yaratılıyor’

“Bize oy vermeyenlerin de bir sempatisi olduğu düşünüyorum” diyen Dağ, “İzmirli bizi anlıyor ancak oy vermemelerinde başka sebepler olabiliyor. ‘Hayat tarzına müdahale edecekler’ algısı yayılıyor. Böyle bir şeyin olmadığı, AK Parti’nin ülke genelinde icraatları ortada. Kimin kiminle ittifak yaptığı da ortada. Siyasette rakip partinin yapacağı hamleleri gözlemlemek ve strateji belirlemek gerekiyor. Biz sadece kendimize bakıyorduk ama bu sefer rakibi sıkı takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Ayrımcılık yapıldı’

Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yıllardır sorunları ötelediğini ve ayrımcılık yaptığını iddia etti.
Tramvayın güzergâhında yanlışlıklar olduğunu öne süren, trafik sıkışıklığı konusunda da bir gelişme olmadığını dile getiren Dağ, “Toplu ulaşımdan insanlar memnun değil. Dünya, vahşi çöp depolama sisteminden vazgeçeli 20 sene oldu. Türkiye’nin birçok belediyesinden çöpten enerji elde edilmesine rağmen biz halen belediye başkanının çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi. Yeni gelecek belediye başkanının en önemli işinin kentsel dönüşüm olacağını vurgulayan Dağ, şöyle devam etti: “Bunlar, belediyenin rutin işleri ama yapılmadı. Başkan, hep davaları bahane etti, sorunları öteledi. Kocaoğlu, kooperatifçilik konusunda iyi şeyler yaptı; ama orada da ayrımcılık yaptı. Bir kooperatifin başındaki kişi AK Partili ise ondan fidan ya da süt almadı.”