Ege Vatandaşların içi rahat olsun

Vatandaşların içi rahat olsun

25.08.2017 - 04:52 | Son Güncellenme:

1-4 Eylül günleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı nedeniyle İzmir’in üç belediyesi aldıkları önlemleri aktardı.

Vatandaşların içi rahat olsun

İşte belediyelerin aldığı önlemler:

Haberin Devamı

Hijyenik ortam tamam

Karşıyaka Belediyesi, Kurban Bayramı için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Kurbanlık satış ve kesim işlemlerinin sağlıklı ortamda yapılacağını belirten Başkan Akpınar, şunları söyledi: “İzmir Kasaplar Odası işbirliğiyle ‘Örnekköy Kurban Satış ve Kesim Yeri’ni hazırladık. Her türlü hijyenik ortamı oluşturduk. Kesim sırasında hayvanların eziyet görmemesi için önlemimizi aldık. Farklı alanlarda, kesim yapılmaması için vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz.”

‘Doğançay’da ağırlıyoruz’

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Doğançay kurbanlık satış pazarında büyük ve küçükbaş hayvanlar için çadır kurulduğunu hatırlattı ve şu bilgileri verdi: “Kurbanlık getirenleri Doğançay’da kurduğumuz kurban satış pazarında ağırlıyoruz. Bu yıl da elektrik, su, duş ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını karşıladık. Kesimler; Doğançay haricinde Yeni Girne, Çamkıran, Özkanlar, 75. Yıl ve Osmangazi pazaryerlerinde de yapılacak.”

Haberin Devamı

Yaşına dikkat edin!

Buca Belediyesi de, tek nokta olarak belirlenen kesim ve satış yerinde her türlü önlemleri aldıklarını açıkladı. Kaynaklar Olduruk Mevkii’ndeki Et Entegre Tesisleri ve çevresinin hazır olduğunu belirten Başkan Levent Piriştina, “Vatandaşlarımız, kurbanlık seçiminde bakanlık tarafından takılan küpesinin, pasaportunun ve veteriner sağlık raporunun bulunup bulunmadığına baksın. Sonra kurbanlık alsın” diye uyarıda bulundu.

SORUNUNA SAHİP ÇIK

Yaşadığınız köyde, ilçede, mahallede, gezdiğiniz parkta, yürüdüğünüz kaldırımda, sokağınızda; çarşıda pazarda ve kamusal alanlarda gördüğünüz, karşılaştığınız sorunlarınızı bize iletin. Biz de onları sorumlulara aktaralım, çözülmesini sağlayalım. Bunun için 0 555 253 52 52 numaralı telefonumu günün her saati arayabilir, WhatsApp İhbar Hattı olan 0 535 931 01 01 nolu telefonum ile kemal.onderoglu@hotmail.com elektronik posta adresime fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz.