Ege Vergi, kredi ve rezerv alan çıkışı

Vergi, kredi ve rezerv alan çıkışı

17.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde; Bayraklı Belediyesi, İZBETON ve Egeşehir A.Ş. ortaklığında hayata geçirilen Halk Konut projesi kapsamında, 30 Ekim depreminde yıkılan Dilber Apartmanı’nın temeli atıldı.

Vergi, kredi ve rezerv alan çıkışı

Törendeki konuşmasında depremzedeler için kredi ve rezerv alan çıkışında bulunan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalıştık. Yalnız kaldık ama durmadık. Kamusal duyarlılığı Elazığ’da, Malatya’da, Karadeniz’de olduğu gibi Bayraklı’da göremedik. Oralarda Afete maruz bölgeyi anında karara bağlayanlar konu Bayraklı olunca görmezden geldiler. Deprem mağdurlarımız; 2 yıl ödemesiz, 18 yıl, sıfır faizli kredi istiyor. Dileğimiz ihtiyaç kadar uygun kredinin verilmesi, biriken emlak vergilerinin silinmesi” dedi.

Haberin Devamı

‘20 milyondan vazgeçeriz’

Bayraklı Belediyesi olarak depremzedelerimizin toplam 20 milyon tutarındaki vergi borcundan vazgeçmeye hazır olduklarını dile getiren Sandal, rezerv alanda yapılan konutların da deprem mağdurlarına tahsis edilmesi istedi ve aksi bir duruma karşı çıkacaklarını ifade etti.

Bayraklı’da muhtarlık binaları yenileniyor

Bayraklı’ya daha modern ve merkezi konumda muhtarlık hizmet binaları kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, iki yıldan beri süren çalışmalarda 5 muhtarlık binasını tamamladı, 5 muhtarlık binasının da inşasını sürdürüyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “İhtiyaç olan mahallelerimizde çalışmalarımız devam edecek. Hedefimiz; muhtarlarımız için daha modern, konforlu ve donanımlı hizmet alanları oluşturmak” dedi.

Yazarlar