Ege Yabancıların gözü Gediz Hukuk’ta

Yabancıların gözü Gediz Hukuk’ta

17.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kanun hazırlık komisyonlarında görev yapan, hakimlerin meslek içi eğitim programlarında yer alan akademisyenleri ve eğitim kalitesiyle dikkat çeken Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin ünü, yurtdışına yayıldı

Yabancıların gözü Gediz Hukuk’ta

Balkan ülkeleri, hukuk eğitimi için kendilerine burayı örnek olarak belirledi. Önce Bosna Hersek’ten, ardından da Kosova’dan üst düzey hukukçular ve bilim insanları İzmir’e konuk oldu, uygulanan eğitim sistemiyle fiziki donanımı yerinde inceledi.

Haberin Devamı

Almanya ile işbirliği
Almanya’nın tanınmış üniversitelerinden Bielefeld de Türkçe hukuk programı için Gediz’i seçti. Bu alanda ilk olan anlaşmaya imza atıldı. İzmirli hukukçular, bu ülkeye gidip haftada 4 saat Türk hukuk sistemini ve Türk hukuk derslerini anlatmaya başladı. Ayrıca Alman öğrenciler de İzmir’e gelecek, Seyrek’teki kampuste ders görecek. Bu arada karşılıklı akademisyen değişimi de yapılacak.

İyi hukukçular yetiştireceğiz

Dekan Prof. Muhammet Özekes, hukuk eğitiminde örnek olacak bir fakülte kurmak için yola çıktıklarını ve kurdukları güçlü akademik kadro, modern altyapıları sayesinde bu hedefe kısa sürede ulaştıklarını dile getirdi. Özekes, “Balkanlar’dan ve Almanya’dan gördüğümüz yakın ilgi, bize büyük mutluluk yaşattı, gücümüze de güç kattı. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu iyi hukukçuları yetiştirdikçe, Gediz’i tanımayan kalmayacak” dedi.

Yazarlar