Ege YAĞMUR YAĞDI HAYAT DURDU

YAĞMUR YAĞDI HAYAT DURDU

04.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kış şartları yavaş yavaş kendini hissettirirken, Kuzey Ege ve Marmara, şiddetli yağmurun etkisi altına girdi.

YAĞMUR YAĞDI HAYAT DURDU

Burhaniye, Gömeç ve Çan’da şiddetli yağış nedeniyle su baskınları oldu. Burhaniye’de etkili olan yağış vatandaşları hazırlıksız yakalarken, yollar yağmur suları nedeniyle göle döndü. Burhaniye’de akşam saatlerinde etkili olan sağnak yağmur, hayatı felç etti.

Haberin Devamı

Gömeç perişan
Muammer Aksoy Caddesi ve sokaklar sel sularıyla geçilmez oldu. Öğretmen Mahallesi’nde bazı evlerin zemin katları sular altında kalırken elektrikler kesildi. Çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Gömeç’te gece yağan şiddetli yağmurun neden olduğu selin zararı sabah saatlerinde ortaya çıktı. Kemalpaşa Deresi’nin taşmasıyla yaklaşık 70 evi su basarken, 60 büyük ve 100 kadar da küçükbaş hayvan telef oldu. İlçe Emniyet Amirliği ve Bölge Trafik Amirliği’nde içinde bulunduğu çok sayıda binanın giriş ve bodrum katlarını suyla doldu. Belediye ekipleri sokaklarda çamur temizliğine başlarken, bazı kerpiç binaların yıkıldığı ve bahçe duvarlarının zarar gördüğü belirlendi. Can kaybının olmaması sevindirdi.

Haberin Devamı

Çan, çamura bulandı
Çan’da da etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Şehir merkezinde cadde ve sokaklar sulara gömülürken, bazı evlerde yaşayan insanlar mahsur kaldı. Kanalizasyon taşkınları da ilçe halkının sağlığını tehdit etti. Görevliler, suyun tahliyesi için çalışmaları sürdürüyor.