Ege Yaman farkı

Yaman farkı

08.11.2009 - 00:58 | Son Güncellenme:

Altay Teknik Direktörü Fuat Yaman, siyah beyazlıları ligde ikinci sıraya, kupada da gruplara taşıyarak herkesten geçer not aldı. Elindeki kadroyu verimli kullanan Yaman, hedefe adım adım yürüyor

Yaman farkı

Giresunspor’la bugün saat 13.30’da deplasmanda karşılaşacak Altay’da Teknik Direktör Fuat Yaman, hem ligde, hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele ettikleri için elindeki geniş kadroyu en verimli şekilde kullanmaya özen gösteriyor.
Geçen yıl takımın başarısında önemli rol oynayan futbolcuları kadrosunda tutan, transfer döneminde 10 takviye yaparken altyapıdan yetenekli gençleri (A) takıma çıkarmayı da ihmal etmeyen İzmir temsilcisi, geniş kadrodan maksinum fayda almayı başardı.
Altay ligde ikinci sıraya yerleşip Türkiye Kupası’nda gruplara kalırken, Fuat Yaman, 11’i lig olmak üzere toplam 13 resmi karşılaşmada 27 futbolcuya şans verdi.

Forvet bolluğu yaşıyor
Tecrübeli teknik patron, Kılıçarslan, Mehmet Budak, Yiğitcan, Onur, Mesut, Okan, Musa Çağıran, Hasan Uğur, Musa Sinan, Burak ve Tiago’dan sakatlık veya ceza olmadığı sürece kolay kolay vazgeçmedi. En zengin bölge olan forvette Şehmus ve Zafer Biryol gibi iki tecrübeli ismin yanında sezon başı sorun yaşayan Burak da form tutunca müthiş zenginlik oluştu.
Yaman’ın asıl başarısı, ideal 11’in dışında kalan oyuncuları da formda tutması oldu. Bu sezon çıkış yapan Mehmet Sak, Beylerbeyi’nden gelen sürpriz yıldız Cenk Ahmet ve kaleci Soner, Türkiye Kupası’nda kazanılan Konya ve Samsun maçlarında önemli sorumluluk aldı.
Oğulcan, Metin, Özkan gibi altyapıdan gelen gençler de ilk 11’de oynama şansı buldu. Molina sakatlığı geçince takıma girdi, ancak alternatif rol aldı. Yaman’dan beklediği dakikaları bulamayan isimler Serkan Dökme, Alp ve İsa oldu.

Yazarlar