Ege 'Yaptık yine yaparız'

'Yaptık yine yaparız'

08.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Yaptık yine yaparız

7 yıl aradan sonra geri döndüğü 1. Lig’de ilk yarıda bekleneni veremeyen Altay, ikinci yarıda ayağa kalkmasını bildi. Üst üste topladığı puanlarla yükselişe geçen siyah beyazlılarda Başkan Özgür Ekmekçioğlu, Milliyet Ege’nin sorularını yanıtladı. Ekmekçioğlu, “Altay forması giyen her futbolcumuza güveniyoruz. Bu kulüp iki yıl üst üste şampiyon oldu. Kenetlendiğimiz zaman başarıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yaptık yine yaparız

Özgür Ekmekçioğlu başkanlığında üst üste 2 şampiyonluk yaşayıp 1. Lig’e yeniden yükselen Altay, küllerinden doğmaya devam ediyor. Sezon başından yükseldiği 1. Lig’de dengede kalmayı bilen siyah beyazlılar, üst üste kazandıkları puanlarla gözünü Play Off’a dikti. Milliyet Ege Spor Servisi’nin misafiri olan Başkan Ekmekçioğlu, Altay’ın gündemini ve gelecek planlarını anlattı.

- Altay aldığı galibiyetlerle ligdeki duruşunu düzeltti. Bundan sonrası için hedefleriniz neler olacak?

Bizim sene başından bu yana hedefimiz ligi tanımak ve ligde kalmak oldu. Bütçeli takımlar ve güçlü il takımları ile mücadele ediyoruz. 3. Lig’de başa geldiğimizde hedefimizi 7 yılda Süper Lig olarak belirlemiştik. Burada esas önemli olan konu Süper Lig’e sportif anlamda başarı ile çıkmak değil o lige hazır olmak. Hem stadyumu, hem altyapı tesisleri ile Süper Lig’e hazır olmak gerekir. Mali olarak da problemlerimizin çoğunu aştık. Bizim için Süper Lig’in sürdürülebilir olması gerekiyor. Fakat bu kesinlikle hedefsiz olduğumuz anlamına gelmesin. Play Off’lara kalıp Süper Lig’e çıkmak için yine de elimizden geleni yapacağız. Lige iyi bir başlangıç yapmamıza rağmen çabuk düşüşe geçtik. Bu sürede Alper Avcı ile yollarımızı ayırdık. Geçtiğimiz sezon bizi şampiyonluğa taşıyan Özden Töraydın’a takımı teslim ettik. Takım büyük ölçüde değişim yaşadı. İlk yarının sonlarında taraftarımızı üzdük ancak, Sait Hoca’nın gelişiyle bir çıkış yakaladık. Bu sezon ya da önümüzdeki sezon; nihai hedefimiz her zaman söylediğimiz gibi Süper Lig. Büyük Altay camiası bunu hak ediyor. Eğer istediğimiz gibi giderse, bu sezon Play Off oynarız. Bunu başaracak gücümüz ve inancımız da var.

Haberin Devamı

- İzmir takımlarına genel olarak baktığınız zaman kadrolarında genel bir istikrarsızlık görünüyor. Bunun sebebi nedir?

Öncelikle altyapı kültürünün zorlu koşullarına ayak uydurulmadığını düşünüyorum. Altyapı anlamında gerekli oluşumlardan uzak kaldık. Buna biz ve Göztepe de dahil. Tam anlamıyla yetiştirmekten uzağız. Bu önemli değeri gösteren bir Altınordu var. Onlar da bunun meyvelerini toplamaya başladı. Bu sebepten dolayı bizim de Altay olarak hayata geçirmek istediğimiz bir altyapı projemiz var. Futbolda yetiştiriciliğe önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Altyapıdan oyuncu yetiştirip kadronuza yükselttiğiniz zaman, o oyuncunun aidiyet duygusu pekişiyor. Bizler elimizden geldiğince alt yapımızdan gelen oyuncularımızın kadroda olmasına önem gösteriyoruz. İbrahim Akın’ın transferinde dahi alt yapımızdan yetişmiş olmasının büyük önemi vardı. Murat Uluç’un keza öyle. Bizler bu aidiyet duygusuna sahip oyuncularımız ile kazançlı çıktık. Şimdi de Merter Yüce öyle. Hüsamettin, Furkan, Ulaş ve Atakan’da öyleydi. Türkiye’de taraftarlar ve camialar sabırsız. Belki de en çok bu yüzden kulüplerimiz borç batağının içine girmek durumunda kalıyor. Yöneticilerin üzerinde bir yaptırımın da olmaması, onları zor duruma düşürmüyor. Borç batağındaki bir kulübün başkanı, istifa ettiğinde herhangi bir sorumluluğu olmuyor. Bu sistemi geliştirerek değiştirmemiz gerekiyor. Bana göre kulüplerin çıkmaza girmesinin en büyük sebeplerinden biri bu. Gelişimi istiyorsak önce yönetim ve ekiple başlanmalı. Bilinçli insanların camiaları yönetmesi gerekiyor ki, o renklere gönül vermiş binlerce insan üzülmesin.

Haberin Devamı

- Stadınız hakkında durdu ve tekrardan ihale çıkacak iddiaları var. İnşaat ne zamana tamamlanacak ve stadınızın durumu ne olacak?

Haberin Devamı

Kale arkasının ek blok meselesi inşaatın seyirini uzattı. Bizler orayı ek hakediş hakkımızı kullanarak değerlendiririz diye düşünmüştük. Dövizin yükselmesi maalesef bütçeyi etkiledi. Yeniden ufak bir ihale söz konusu. Ben yetişeceğine inanıyorum. Önümüzdeki devre arasına yetişeceğini düşünüyorum. Alsancak Stadı, bizim evimiz. Geçmiş yıllarda takımımızın yaşadığı başarılara ev sahipliği yapmış bir stat. Ayrıca kültürlerin birleştiği kült bir stat. 1910’larda maçlarını tarihi Alsancak Stadı’nda oynayan ve bugün Yunanistan’ın köklü takımlarından olan Panionios taraftarları, Alsancak Stadı’nın İzmirli Rum ve Türklerin ortak kültürel mirasının bir sembolü olduğunu belirtilerek yıkılmasına karşı çıktılar. Biz de, bu bilinçle hareket ediyoruz. Kocaman bir tarih orada yatıyor. İlerideki günlerde Panionios takımı ile yeni stadımızın açılış mücadelesini yapmak istiyoruz ve onlar için bir hatıra köşesi ayırmak istiyoruz.

Haberin Devamı

'Marco’nun yeri ayrı'

- Ligin açık ara gol kralı Marco transfer teklifi geldi mi?

Marco’ya bir çok kulüpten teklif geldi gelmeye devam ediyor. Ancak Marco’nun bizdeki yeri ayrı. Takım için enerjisi ve liderlik karakteriyle önemli bir dinamik. Bu sebepten dolayı Marco’yu devre arasında göndermeyi düşünmedik. Sezon sonuna dair de bir şey söylemek için erken. Marco en başta İzmir’i çok seviyor. Çok pozitif bir insan. Daima güleryüzlü ve motive bir isim. Enerjisi ve çalışkanlığı takıma örnek oluyor. Antrenmana ilk çıkan ve son terk eden isim o.

‘ARTIK İZMİR OLARAK KENETLENMELİYİZ’

İzmir’de bulunan her kulübün Süper Lig’de olmasını istiyorum. Birbirimizle oynadığımız maçlarda 50 bin kişi toplanıyor. Bu rakam İstanbul takımlarının maçlarında bile çok zor görülüyor. Göztepe’nin çıkışa geçip hak ettiği yerlere geleceğine inanıyoruz. Karşıyaka’nın yakaladığı ivme ile gurur duyuyoruz. Çok büyük ve tarihi camiaların hak ettiği yer, Süper Lig. Bütün takımlar birbirine destek verirse başaramayacağımız bir şey yok.

- Takımın performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Takımımızın enerjisini ve potansiyelini yerinde ve yüksek buluyorum. Sezon başına doğru sinerjiyi yakalasaydık şuan daha farklı şeyler konuşabileceğimizi düşünüyordum. Devre arasında da takımımıza katılan oyuncularımızın üstün performansı takıma büyük destek veriyor. Putsila ve Tatos gibi oyuncuların katılımları da takıma güç verdi. İlk yarıda yaşadığımız dramatik olayların üstesinden gelmeyi başardık. Bu durumun da bu şekilde devam edeceğini düşünüyoruz.