Ege YARDIMA HÜCUM

YARDIMA HÜCUM

13.09.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mardinliler Derneği, Ramazan nedeniyle yoksullara gıda yardımı yapmaya başladı. Erzak paketi almak isteyenler gün doğarken sıraya girdi. Kalabalıkta ezilenler oldu

YARDIMA HÜCUM

 6 BİN KİŞİ FAYDALANACAK
İZMİR’DEKİ Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Ramazan boyunca 6 bin ihtiyaç
sahibine gıda ve maddi yardım yapılacağını duyurunca izdiham yaşandı. Dar gelirliler, isimlerini kayıt ettirmek için sabahın erken saatlerden itibaren dernek binasının önünde toplandı. Aşırı kalabalıkta ezilenler oldu.

ÖNCE FİŞ, SONRA YARDIM
DERNEK Başkanı Emin Umür, görüntünün kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi. Umür, “İki günde bir, 500 ile bin arasında vatandaşa önce fiş vererek mükerrer alımları önlüyoruz, ardından aynı akşam gıda paketlerini dağıtıyoruz. Önümüzdeki yıl bu durumun yaşanmaması için önlem alacağız” dedi. 

Bir paket erzak için ezilen oldu

İzmir’deki Mardinliler Derneği, gıda ve maddi yardım yapılacağını duyurdu. Sabahın ilk ışıklarından itibaren dernek binasının önünde yüzlerce vatandaş toplandı. İzdiham yaşandı

İzmir Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği (İZMAR), Ramazan nedeniyle yaptığı gıda yardımı izdihama neden oldu. Derneğin Hatay Bahçelievler’deki merkezi önünde sabahın erken saatlerinde toplanan vatandaşlara önce yardım fişleri dağıtıldı. Çoğu kadın yüzlerce vatandaş, gıda paketlerinin verilmesini sağlayacak yardım fişinden alabilmek için adeta birbirini ezdi.

Altı bin kişiye dağıtılacak
Dernek Başkanı Emin Umür, yaşanan izdihamdan hoşnut olmadıklarını belirterek, aynı aileye iki kez vermemek için nüfus cüzdanıyla başvuran herkese gıda paketi verdiklerini söyledi. Umür, “Biz bu projeye, ilk yıl 2 bin beş yüz kişiye gıda yardımı yaparak başladık. Bu yıl da 6 bin kişiye hem gıda, hem de maddi yardımda bulunacağız” dedi.
Gelecek yıldan itibaren bu izdihamın tekrarlanmaması için ihtiyaç sahiplerini kendi imkanlarıyla saptayacaklarını ve her birine kart vereceklerini belirten Umür şunları söyledi:
“Bu kart sayesinde evlerine teslim edeceğiz. Hem onlar eziyet çekmemiş olacak, hem de biz gönül rahatlığıyla gerçek ihtiyacı olanlara ulaşacağız. Biz bu projeye, ilk yıl 2 bin beş yüz kişiye gıda yardımı yaparak başladık. Bu yıl da 6 bin kişiye hem gıda, hem de maddi yardımda bulunacağız. Bu Ramazan şu ana kadar bin kişi yardımlarını aldı.” Umür, içerisinde birer kiloluk yağ, un, şeker, tuz, mercimek, makarna, bulgur, kuru fasülye ve nohut gibi gıdaların olduğu paketler dağıttıklarını belirtti. Dağıtımın bugün de devam edeceği belirtildi.

VATANDAŞ NE DİYOR!
Fatma Yıldız (28-Ev Hanımı): Bu yardımı üç gün önce duydum. Altı çocuğum var, beşi okuyor. Eşim çalışmıyor. Düzenli bir gelirimiz olmadığı için bu eziyete katlanıyoruz. Geçen yıl da buraya gelip, erzak almıştım. Yardım da olmasa, Ramazan ayında perişan olurduk.

Hayriye Olcay (45-Ev Hanımı): Annemin yaşlılık aylığıyla geçiniyoruz. Aldığımız para yetmediği için iki yıldır Ramazan ayında verilen bu yardımdan yararlanmak için geliyorum. Sekiz saattir bekliyorum. Yalnızca Ramazan’da değil, diğer aylarda da yardım yapılsın.

Ümran Yalçın (25-Serbest): Serbest meslekle   uğraşıyorum. Evliyim ve bir çocuğum var. Ailemi geçindirmekte zorluk çekiyorum. Bu yardımı duyar duymaz geldim. Saatlerdir buradayım.  Bu kalabalıkta  saatlerce beklemek yerine, yardımın evime ulştırılmasını isterdim.