Ege Yasağı takan yok

Yasağı takan yok

30.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’deki eğitim fuarında, bir dersane, ÖSS şampiyonu olacak öğrenciye vaadettiği ödül otomobili sergiliyor. Eğitimciler, “Bu yasak. Ancak, Milli Eğitim yetkililerinin gözünün önünde deliniyor” diyor

Yasağı takan yok

Uluslararası Eğitim Bilim Olimpiyatı’nın 6’ncısıyla Mesleki Teknik Eğitim Fuarı (METEF) ve Proje Galası ilk kez birleştirildi, İzmir Kültürpark’ta açıldı. Özel eğitim sektörünün de boy gösterdiği fuarda, bir dersanenin, ÖSS şampiyonu olacak öğrencisine vermeyi vaadettiği “ödül otomobili” sergilemesi dikkat çekti. Dersanelerin ödül vermesinin, gazete ve televizyonlarda reklam yapmasının yasak olduğunu hatırlatan eğitimciler, “Milli Eğitim yetkililerinin gözü önünde yasak deliniyor, müdahale eden yok” sözleriyle tepki gösterdi. 

Projeler sergileniyor
Uluslararası Fuar Alanı 2 ve 3 nolu hollerde gerçekleştirilen organizasyonun açılış töreni, binlerce öğrencinin katılımıyla yapıldı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, mesleki eğitimin önemini vurguladı. Mutlu, “Ne iş olsa yaparım dönemi kapandı. Herkesin bir mesleği olmak zorunda” dedi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halis Köse de proje üretmenin önemini vurguladı. 6’ncı Eğitim Bilim Olimpiyatı kapsamında İzmir’den 121, 32 ilden 115, 4 ülkeden 7 projenin sergilendiği kaydedildi. Daha sonra kürsüye gelen Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, mesleki eğitime önem verdiklerini vurguladı. İzmir’de mesleki okullaşma oranının yüzde 55’lere ulaştığını kaydetti. 

Ürünler satılıyor
Fuarda, bilimsel projelerin, meslek eğitimi veren okullar ile halk eğitim merkezlerinin çalışmalarının yanı sıra özel öğrencilerin ürünleri sergileniyor. Ayrıca kaybolmaya yüz tutmuş meslekler ve ürünleri, İESOB’un oluşturduğu ‘Ahilik Sokağı’nda görülebilir. İzmir F Tipi Cezaevi’nde kalan hükümlü ve tutukluların ürettiği çini desenleme, bakır rölyef, yağlı boya tablolar, takılar da burada satışa sunuldu.