Ege Yaşam merkezimiz Bodrum’a yakışacak

Yaşam merkezimiz Bodrum’a yakışacak

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

16. Ulusal Mimarlık Sergisi’nden birincilik ödülüyle dönen Turgutreis Yaşam Merkezi projesi ekibi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret etti ödülü sundu

Yaşam merkezimiz Bodrum’a yakışacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum ilçesine yapacağı Turgutreis Yaşam Merkezi projesi, 6 Nisan’da Ankara CerModern Modern Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen 16.Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri kapsamında, en iyi proje dalında 138 aday arasında birinci oldu.

Haberin Devamı

Bodrum Turgutreis Yaşam Merkezi, bölgenin araç yoğunluğunu bünyesindeki otoparkla çözdü. Mevcut yeşil alanları da yeni kamusal fonksiyonlarla çoğalttı. Yapı, Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni nesil belediyecilik anlayışının somut bir örneği olacak şekilde tasarlandı. Yapının mimarisindeki yalın anlayışı jüri ödüle layık gördü.

6000 metrekare alan

Yeni yaşam merkezi; hal ile restoran servisini tek bir çatı altında toplayan kent market, yakın adaların gözlemleneceği seyir terası ve şehrin çarşısına bakan sokakları çevreleyen dükkanlardan oluşuyor. 7312 metrekare alan üzerine kurulu yaşam merkezi park, yeşil rampa, yeşil çatı, meydan, avlu, teraslar, sergi alanı, performans alanı ve çocuk oyun alanıyla, 6000 metrekarelik açık alana yayılıyor. Bodrum’a kazandırılacak yeni yaşam merkezinin projesi, mimar Yakup Atıl Beçin ve Büyükşehir Belediyesi ekibi tarafından hazırlandı.

Haberin Devamı

Yaşam merkezimiz Bodrum’a yakışacak

13 ilçede hizmet

Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, “Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde hizmet etmek, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek ve daha yaşanır bir Muğla yaratmak için çalışıyoruz. Bodrum Turgutreis Yaşam Merkezi projemiz ulusal bir ödül töreninden birincilik ödülüyle döndü. Muğlamıza ve Bodrumumuza çok yakışacak olan yeni yaşam alanı ile vatandaşlarımız şehrin yoğunluğundan bir nebze olsun uzaklaşacak, sevdikleri ile güzel vakit geçirebilecek. Ekibi aldıkları ödül için tebrik ediyorum” diye konuştu.