Ege Yaşar’dan pembe tablo

Yaşar’dan pembe tablo

04.05.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, yaşanan global krizin kısa sürede geçeceğine inandığını söyledi. Duayen işadamı, “Ekonomik gidişat, olumlu beklentilerin doğum sancısıdır” dedi

Yaşar’dan pembe tablo

Yaşar Holding kuruluşlarından Pınar’ın 16’ncı İş Ortakları Toplantısı, Çeşme Altın Yunus Oteli’nde yapıldı. Yaşar Topluluğu Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, yaşanan global krizin kısa sürede geçeceğini ve her şeyin kendi normal mecrasına döneceğini söyledi. Yaşar, önümüzdeki dönemde yalnız iç pazarda değil, dış pazarlarda da önemli atılımlar olacağını belirtti, “Bugün sergilenen tüm siyasi, sosyal ve ekonomik gidişat, bu beklentilerin doğum sancılarıdır” dedi.
Yaşar Grubu ve özellikle Pınar’ın sektöre kazandırdığı “ilk”leri anlatan Selçuk Yaşar, şunları kaydetti: “İlk modern boya fabrikası DYO, ilk bin yataklı tatil köyü Altın Yunus, ilk modern süt işleme tesisi Pınar Süt gibi başarılarla duyduğum gururu ifade etmek isterim. Türkiye’de ilk uzun ömürlü UHT sütü tetrapak ambalajlarda aziz milletimize biz sunduk. Hem çiftçimize hizmet ettik hem de Türk tüketicisine layık olduğu değeri verdik. Arkasından Pınar Et, Pınar Su, Pınar Balık ve Pınar Hindi geldi. Bunları peynir çeşitlerimiz, soslarımız, diğer ürünlerimiz ve başarılı çalışmalarımız takip etti.”
Pınar’ın önümüzdeki dönemde özel bir ürünü piyasaya sunacağını müjdeleyen Yaşar, “Beybi Hindi’nin yepyeni bir ürün olarak Türkiye’ye arz edileceğinin müjdesini veriyorum. ‘Beybi Hindi’ daha az kolesterollü, daha az yağlı ve kalbe faydalı bir ürün“ ifadelerini kullandı. Selçuk Yaşar, gıda ve içecek grubunda Türkiye lideri konumunda bulunduklarını ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, gıda ve içecek grubunun 2008 brüt konsolide satışlarının yaklaşık 1.5 milyar lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Gıdaya talep artacak
Yaşar Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Aktaş da 2009’un ilk çeyreğinde olumlu performans sergilediklerini belirterek, krizden nispeten daha az etkilenen sektörler arasında bulunduklarını kaydetti. Aktaş, Dünya Bankası’nın 2030’a kadar nüfus artışına bağlı olarak gıdaya olan talebin yüzde 50, ete olan talebin ise yüzde 85 oranında artacağı yönündeki tahminlerini de aktardı.