Ege Yaşar Üniversitesi Avrupa’yı ağırlıyor

Yaşar Üniversitesi Avrupa’yı ağırlıyor

28.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okulun AB Merkezi tarafından düzenlenen “Avrupa Haftası” etkinliğinde, 4 gün boyunca yeni işbirlikleri görüşülecek, proje başvuruları değerlendirilecek

Yaşar Üniversitesi Avrupa’yı ağırlıyor

Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi’nin düzenlediği “Avrupa Haftası”, 12 ayrı üniversiteden 52 akademisyen ve öğrencinin katılımı ile başladı. “Avrupa Haftası, “Hayat Boyu Öğrenme” stratejisi kapsamında, konuyla ilgilenen herkese açık olacak. Belçika, Almanya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Litvanya, Macaristan, İspanya, Finlandiya ve Fransa’dan gelen katılımcılar tarafından seminer ve dersler verilecek, ayrıca Yaşar Üniversitesi ile yeni işbirlikleri ve proje başvurularını da değerlendirecek.

Açılış dersi, rektörden

Etkinliğin açılış dersini veren Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Barkan, “İletişim ve Kültürler Arası Diyalog” başlıklı sunumunda, toplumsal değişimin gerçekleşmesinde bilginin, iletişimin önemine ve farklı algılama, anlamlandırma süreçlerinin rolüne değindi. 29 Nisan’da sona erecek etkinliğin son gününde, İtalya’dan gelen sanatçılar, Selçuk Yaşar Kampusü’nde klasik müzik ziyafeti çekecek.


Ege Üniversitesi’nde Kültür Şenliği başlıyor

Ege Üniversitesi’nde bu yıl 32. kez düzenlenecek Kültür, Sanat ve Spor Şenliği, 9-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. “Eğitim öğretimi, kültür, sanat ve sporla donatılmayınca eksik algılıyoruz” diyen Rektör Prof. Candeğer Yılmaz, bu etkinliği sadece eğlence olarak görmediklerini söyledi. Yılmaz, “Şenlik, sadece parayla sanatçı getirip konser düzenlemek değildir. Uzun bir sürece yayılan şenliğimiz beceri ve uygulama gösterisi olacak” dedi. Yılmaz, kampüsteki Kış Bahçesi’nde düzenlediği basın toplantısında eğitimden sağlığa, sosyal sorumluluktan araştırma faaliyetlerine dek önemli açıklamalarda bulundu.

Özel Türk Koleji’nin kampanyası genişliyor

İzmir Özel Türk Koleji Edebiyat Zümresi tarafından okunmuş kitapların, başka öğrenciler tarafından da okunarak değerlendirilmesi amacı ile başlatılan “Oku-Bırak Kampanyası”, öğrencilerin ve velilerin yoğun katılımı ile Türkiye’ye açılıyor. Amaçları, okunmuş kitapların tekrar değerlendirilmesi ve okuma alışkanlığının geliştirilerek yaygınlaştırılması olan öğrenciler, kısa sürede toplanan kitap sayısının 1677’ye ulaşması üzerine projeyi Türkiye genelinde yaygınlaştırmaya karar verdi. Öğrenciler, ampanyayı anlatan ayraçlar yaptıran, afişler bastırarak İzmir’in belli yerlerine asarak ilgi çektiler.