Ege Yaşar Vakfı’ndan 8. okul Eskişehir’e

Yaşar Vakfı’ndan 8. okul Eskişehir’e

07.12.2017 - 05:15 | Son Güncellenme:

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, Türkiye’nin ilk süt teknolojisi ve gastronomi lisesinin temelini Eskişehir’de törenle attı

Yaşar Vakfı’ndan 8. okul Eskişehir’e

Türkiye’de gıda, tarım ve boya sektörünün öncüsü Yaşar Topluluğu’nun kurucusu Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 8. okulun temelini Eskişehir’de attı. Temel atma töreni Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

2018-2019’a hazır

Gıda teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanında eğitim sağlayacak okulun, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında açılması hedefleniyor. Yaklaşık 6 milyonluk bütçeyle yapılacak olan Gıda Teknolojisi Anadolu Meslek Lisesi’nde 16 derslik, 5 laboratuvar, 1 süt atölyesi, 3 branş dersliği ve kütüphane yer alacak.

İnsan gücü önemi

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, “Bizlere düşen görev; kurucuların vizyonuyla Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nı, eğitim, kültür ve sanat alanında toplumun gelişmesine öncülük edecek hale getirmektir” dedi. Yaşar, şöyle devam etti: “Gıda ve tarım alanında eğitime, eğitimli insan gücüne olan ihtiyacın farkındayız.”