Ege 'Yatay mimarimizle İzmir nefes alacak'

'Yatay mimarimizle İzmir nefes alacak'

31.10.2017 - 04:20 | Son Güncellenme:

İZKA İnşaat’tan İzmir’e yeni bir Park Yaşam projesi daha geliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, “Proje, kentin nefes almasına katkıda bulunacak” diyor

Yatay mimarimizle İzmir nefes alacak

İZKA İnşaat’ın ‘Park Yaşam Santorini İzmir’ projesi 34,190 metrekare alanda konumlanıyor. Proje, 507 konut, dubleks ve tek katlı müstakil 17 villa ‘Santorini’ evlerinden oluşuyor.

Haberin Devamı

Çok katlı yapılar yerine yatay mimari projelerini tercih ettiklerini belirten İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı yüksek mimar Azat Yeşil, “İklim koşulları ile uyumlu, insanların uzun yıllar boyunca kaliteli ve huzurla yaşayabileceği bir yaşam alanı olarak ortaya çıkan Park Yaşam Santorini’de 5 katlı ve 8 katlı bloklarda 1+1’den 3+1 dubleks seçeneklere kadar geniş metrekareli farklı seçenekler bulunuyor” dedi. Bir yaşam alanı öngördüklerini vurgulayan Yeşil, “İnsanların bir araya gelip yeşil ortak bahçelerde sosyalleşebileceği ve temiz havayı içine çekerek, kapalı alanlardan uzaklaşabileceği bir proje hazırladık” vurgusunu yaptı.

Daha önceki Park Yaşam projelerinde olduğu gibi Santorini konseptinin yaşatılacağı Park Yaşam Santorini İzmir’de de yeşil alana önem veren İZKA İnşaat, 21 bin metrekare alanı peyzaj için ayıracak. Yeşil, “ Projede, iki adet panoramik ve tarihi asansör temalı asansörler yer alacak. Santorini evlerine bu asansörlerle çıkış yapılabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Mahalle konsepti’

Kentin kalabalığında sakinliğini koruyan ve mahalle konseptiyle yarattığı ortamıyla insanların bir araya gelip sosyalleşebileceği alanların dikkat çektiği projede ‘müstekil yaşam’ın kapısı aralanıyor. Sosyal alanlarında çocuklar için özel eğitici oyun alanları ve tarihi mimari yapılarıyla öğretici ve geliştirici ayrıcalıklara önem veren proje, ailelerin güvenle ve huzurla çocuklarını yetiştirebileceği bir yerde yaşamalarını sağlamayı hedefliyor.

Günümüz şehir insanının özlemini duyduğu hayatın kapılarını yatay yapılaşma ve doğal güzellikler ile sunan Park Yaşam Santorini; ailelere komşularıyla birlikte keyifle yaşayabileceği sıcacık bir ambiyans sunuyor. Mahalle konseptinin önemini vurgulayan Yeşil, “Komşuluk ilişkilerinin gelişeceği özel ortak alanlar tasarlayarak, insan ilişkilerinin gelişerek artmasına ve çocukların daha sağlıklı büyüyeceği alanları yaratmaya büyük önem veriyoruz. Projemizde buna imkan sağlayacak, değirmen meydanı, doğal gölet alanları, eğitici çocuk oyun alanları bulunuyor” şeklinde konuştu.