Ege Yavuz’a yine hapis cezası

Yavuz’a yine hapis cezası

21.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe’nin eski Kaymakamı Zeynel Yavuz, Belediye Hesap İşleri Müdürü Güler Bozkurt’un açtığı davada, görevi ihmal suçundan 2 ay 15 gün ceza aldı

Yavuz’a yine hapis cezası

Güzelbahçe Belediyesi eski Hesap İşleri Müdürü Güler Başkurt’a, hayatının tehlikede olduğunu bildirmesine rağmen, “Kaymakamlık, seni korumak için kurulmadı” dediği iddia edilen Güzelbahçe eski Kaymakamı Zeynel Abidin Müfit Yavuz’a verilen 2 ay 15 gün hapis cezası kesinleşti. İki tarafın da yasal süre içerisinde temyize başvurmaması nedeniyle cezanın kesinleştiği öğrenildi. Yavuz hakkında, kaymakamlık personeli Ö.T’ye, cep telefonu mesajları yoluyla cinsel saldırı ve cinsel tacizde bulunduğu, F.E. de benzer iddialarla sanıktan şikayetçi olmuş, eski kaymakam, 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
Neler olmuştu?
Güler Başkurt, 2005’te, dönemin Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile anlaşmazlığa düştü, mülkiye müfettişlerine ihbarlarda bulundu. 27 Ocak 2005’te, o dönem kaymakam olan Zeynel Abidin Müfit Yavuz’a başvuran Başkurt, kendisine baskı uygulandığını, kilitli odasının kapısının zorlanarak açıldığını, can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti. Yavuz ise ilgisiz kaldı. Daha sonra Güler Başkurt’un otomobili ve kendisi kurşunlanmıştı. Mahkeme, 2 ay 15 gün hapis cezası vermişti.

Yazarlar