Ege Yaya Derneği üye bekliyor

Yaya Derneği üye bekliyor

24.08.2018 - 21:52 | Son Güncellenme:

2018 Nisan ayında Kemeraltı’nda kurulan Yaya Derneği’nin 17 kurucu ve gönüllü olmak üzere toplam 54 üyesi bulunuyor. Üyelerin çoğu başka sivil toplum örgütlerinde de görev yapıyor ve halka yaya hakları bilinci kazandırmak için gönülden çalışıyor. Sosyal medyada da aktif olan derneğe bilgi@yayaderneği.org adresinden ulaşılabiliyor. Yaya Derneği’ne üye olmak için üye formu ve 10 lira aidat ödemesi yeterli.

Yaya Derneği üye bekliyor

‘Önce insan, önce yaya’ sloganını temel alan dernek, bireylerin sağlıklı bir çevrede yaşamasını ve kamusal alanlardan özgürce yararlanabilmesini hedefliyor. Genel kurula hazırlanan Yaya Derneği’nin düzenlediği toplantıya Milliyet Ege olarak biz de konuk olduk. Başkan Ali Rıza Avcan, “Bizimle birlikte çalışacak herkese kapımız açık” dedi.

Haberin Devamı

Kemeraltı incelendi

“Yayaların hakları neler?” sorusu üzerine kurulma kararı aldıklarını belirten Başkan Avcan, “Bu toplumda yaşayan her birey aynı zamanda yaya, ancak haklarından haberdar değil. Temel amacımız yayanın, haklarını yayalardan öğrenmesi” dedi. İnternette bulunan Avrupa Yaya Hakları Bildirgesi’nin eksik ve yetersiz çevrildiğini belirten Avcan, toplumu bilinçlendirmek adına Türkçeye uygun bir çevirinin gönüllü üyeler tarafından tekrar yapıldığını açıkladı. Ülkemizde yaya haklarını savunmak için hiçbir sivil toplum kuruluşunun olmadığına dikkat çeken Avcan, “İlk hedefimiz, Uluslararası Yaya Federasyonu’na üye olabilmek. Böylelikle etkinliğimizi daha çok artıracağımıza inanıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yayalaştırma projeleri için görüşmelerimiz sürüyor. Yaya hakları kamuoyu gündemine taşınmalı” diye konuştu.