Ege Yelkende marka olmalıyız

Yelkende marka olmalıyız

17.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Yelkende marka olmalıyız

Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin bu haftaki konuğu Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak oldu. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte Başkan Akdurak, “Yaklaşık 5 bin 500 lisanslı sporcumuz var. Yelkene olan ilgi gün geçtikçe de artıyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde bu sayıyı daha da artıracağız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin düzenlediği salı günü etkinliklerine katıldı. Yelkenciliğe ve Türk sporuna dair açıklamalarda bulunan Başkan Akdurak, Türk yelkenciliğinin büyümesinde en önemli faktörlerin başında kıyı kanununda ve tesisleşme açısından iyileştirmeler yapılması gerektiğini savundu. Akdurak, “Bu girişimler yapılırsa yelken sporuna ilginin artacaktır ve çok başarılı sporcular yetişecektir. Ülkemiz coğrafi koşulları bakımından mükemmel. Dünyanın yelken merkezi konumuna gelmesi için önünde hiçbir engel yok. Yelkende marka olmalıyız” şeklinde konuştu.

‘Engelleri aşmalıyız’

Ülkemize farklı ülkelerin yelken takımlarından büyük ilgi olduğunu belirten Başkan Özlem Akdurak, özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinin kış aylarında antrenman yapacak iklimi ve rüzgar koşulları uygun beldeler aradığını söyledi. Bu kapsamda İtalya, Fransa, İspanya ve Yunanistan’ın yelken faaliyetleri düzenleyerek bu talebi karşıladığını ifade eden Akdurak, “Önümüzdeki engelleri aşarak, daha çok organizasyon alınması gerekiyor. Bu sayede Türkiye’nin tanıtımına ve turizm gelirlerinin artışına katkıda sağlanacaktır” ifadelerine kullandı. Konuşmanın soru cevap kısmında ise Akdurak, üniversitelerin desteğine hem akademik destek hem de yetişmiş insan gücü anlamında ihtiyaçları olduğunu belirtti. Konuşmanın sonunda ise Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’a Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü tarafından teşekkür plaketi verildi.