Ege Yeni CHP’nin hamuru İZMİR’le yoğrulacak

Yeni CHP’nin hamuru İZMİR’le yoğrulacak

18.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in ‘blok liste’ kararlılığı, tüm teşkilatlara örnek oldu. 81 il başkanı da, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hazırladığı Parti Meclisi listesine tam destek vereceklerini açıkladı

Yeni CHP’nin hamuru İZMİR’le yoğrulacak

Partinin, İzmir’de ve Ege’nin genelinde ‘iktidar’ olması, bugün yapılacak kurultay öncesi, bölgeye ‘lider misyonu’ yükledi. 63 delegeli İzmir’in ‘blok liste’ eğilimi, günlerdir yaşanan ‘çarşaf mı olsun, blok mu olsun’ tartışmalarına da nokta koydurdu.
İzmir teşkilatının kararlı tavrı, başta Ege olmak üzere, Türkiye’nin diğer illerinden gelen teşkilatlara da örnek oldu, cesaret verdi. Dün, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla bir araya gelen 81 il başkanı, ‘blok liste’den yana tavır koydu.
Kılıçdaroğlu da, “Güzel bir kurultay olacak. Şanlikli olacak. Dügün gibi geçireceğiz” diye konuştu.

Yüksel: İktidara yürüyoruz
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Alaatin Yüksel de, “Partinin, İzmir’de ve Ege genelinde iktidar olması, bölgenin elini güçlendiriyor. Özellikle İzmir’e ‘liderlik’ misyonu yüklüyor. Bu bakımdan kentimiz, Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir görev üstleniyor. Özellikle Aziz Başkan’ın, Divan Başkanı olması, bu kurultaya İzmir’in damga vuracağının kanıtıdır. İzmir delegasyonu da tam bir uyum içinde. Bu, muhalefetteki son kurultayımız. İktidara yürüyoruz” diye konuştu.

Parti Meclisi’ne kimler girecek?
Kurultayda, CHP’nin yeni beyin takımı, ‘Parti Meclisi’nin (PM) üyeleri seçilecek. Kuşkusuz, en çok konuşulan ve tartışılan konu, PM’ye kimlerin gireceği... Genel Merkez’de, hemen her köşe başında kulis yapılıyor. Tüm katlar adeta miting alanı gibi. En kalabalık kat ise Alaattin Yüksel’in ofisinin de bulunduğu 9’uncu kat. Kimse, kimin PM üyesi olacağını bilmiyor; sadece yorum yapılıyor, tahminde bulunuluyor. PM listesini, bugünkü kurultayda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıklayacak. Ancak, kulislere sızan bilgilere göre; İzmir’den PM üyeliği kesin olan üç isim var. Genel başkan yardımcıları Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan ile halen PM üyesi olan Prof. Dr. Hülya Güven. İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Selçuk Ayhan, Avusturya’nın İzmir Fahri Konsolosu Ülkü Caner, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir, CHP İzmir Gençlik Kolları eski yöneticilerden Hüseyin Sezer, eski İzmir İl Sekreteri Mehmet Yıldırım, gazeteci-yazar Mehmet Şakir Örs ve Bayraklı Belediye Meclisi üyesi Hatice Tatlı’nın da PM’ye girebileceği konuşuluyor. Yine eski milletvekilleri Sabri Ergül, Ali Rıza Bodur, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Önen, eski DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı ve avukat Pelin Erda’nın isimleri de PM adayları arasında...

Kurultay değil sanki düğün var
Kurultayda Divan Başkanlığı görevine layık görülen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, erken saatlerde geldiği parti genel merkezinde, Genel Başkan Yardımcısı Alaatin Yüksel’in makamında bir süre çalıştı. Ardından kurultayın yapılacağı Ankara Arena’ya giderek, çalışmaları yerinde inceledi. Kocaoğlu,, “Yarın (Bugün) kurultay değil, CHP’in düğünü olacak. Tam bir şölen havasında geçecek” dedi.

İzmir’den 5 bin kişi Başkent’te
Türkiye’nin dört bir yanından CHP’liler, Ankara’ya akın ederken, İzmir’den de 49 otobüs kaldırıldığı öğrenildi. İzmir’den gelenlerin sayısının, kendi imkanlarıyla ulaşanlar da düşünüldüğünde 5 bini bulduğu belirtiliyor.

Ankara notları
* İzmirli belediye başkanları; Abdül Batur (Narlıdere), Mustafa İnce (Güzelbahçe), Hasan Karabağ (Bayraklı), Tahir Şahin (Menemen), Muhittin Dalgıç (Alaçatı), Metin Solak (Çiğli), Faik Tütüncüoğlu (Çeşme), M.Ali Çalkaya (Balçova), Halil İbrahim Şenol (Gaziemir), Kamil Okyay Sındır (Bornova) ve Turgut Oğuz (Aliağa), Başkent’te...
* Dünya Basketbol Şampiyonası için inşa edilen 12 bin kişilik Ankara Arena’da ilk kez bir siyasi parti, kurultay yapacak.
* Genel merkez, 13 bin kişiye davetiye gönderdi.
* İzmir’den Ankara’ya giden uçağın neredeyse tamamı, kurultaya giden CHP’lilerden oluşuyordu.
* Bir partili, “Eyvah bu uçak kalkmaz, çünkü içindekilerin çoğu CHP’li” diye espri yaptı. Bunun üzerine bir kadın yolcu, “Tam tersine, bu uçağın daha hızlı ve daha yüksek uçması lazım” diye yanıt verdi.
* Daha önce Mustafa Sarıgül’le haraket eden, ancak partiye yeniden katılan eski milletvekili Muharrem Toprak’ın yoğun ilgi görmesi dikkat çekti.
* Eski SHP İl Başkanı Cevdet Tümtürk, Ali Eğin, Abdullah Engin, Vezir Aslan, eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar ve eski Büyükşehir Belediyesi başkan danışmanlarından Bilgin Erünal’ın, 9’uncu kata adeta karargah kurdukları görüldü.
* İl yöneticilerinin, 9’uncu kat yerine giriş katta bulunmaları dikkat çekti.