Ege Yeni indirimler ağustosta başlıyor

Yeni indirimler ağustosta başlıyor

10.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu ulaşımda vatandaşı sevindirecek yeni düzenlemeler yaptı. Ayrıca fayton atlarının satın alınması kararlaştırıldı. Atlar, Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda hayatlarına devam edecek

Yeni indirimler ağustosta başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısının ilk birleşimi yapıldı. Toplantıda ulaşım konusunda önemli kararlar aldı. CHP’li üyeler tarafından verilen önergeyle, 0-5 yaş arasında çocuğu bulunan dar gelirli ailelere ayda 10 binişlik ulaşım kartı verilmesi kararlaştırıldı. Belirlenen aileler çocukları yanında olmak şartı ile kartları kullanabilecek. Kartlar, 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde revize

Ayrıca sabah ve akşam saatlerinde yüzde 50 indirimli yolculuk yapma imkanı veren Halk Taşıt Uygulaması’nın sabah saatleri revize edildi. 06.00-07.00 saatleri vatandaşın talebiyle 1 saat genişletildi. Düzenlemeyle 1 Ağustos’tan itibaren sabah 05.00-07.00 ile akşam 19.00-20.00 saatleri arasında indirim geçerli olacak. Cumhurbaşkanı tarafından karar alınması halindeyse, 15 Temmuz’da ulaşım araçları saat 20.00’den, 16 Temmuz Salı günü saat 06.00’ya kadar ücretsiz olacak. 11 Ağustos’ta başlayacak olan Kurban Bayramı tatilinde de yolcuların ulaşım araçlarından ücretsiz olarak faydalanması için önerge verildi.

Atlara özgürlük

Karşıyaka’da trafiğe çıkması yasaklanan fayton ile atların satın alınmasının da gündeme geldiği toplantıda, atların 7 bin 500 lira, faytonların ise 5 bin liraya alınmasını öngören önerge, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sokak Hayvanları Koruma Komisyonu’na gönderildi. Atlar satın alındıktan sonra Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na gönderilecek. Faytonlar da Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından peyzaj tasarımında kullanılacak.