Ege "Yeni Seyrek yaratıyoruz"

"Yeni Seyrek yaratıyoruz"

11.12.2019 - 03:02 | Son Güncellenme:

Menemen Belediye Başkanı Aksoy, ilçenin ötekileştirildiğini bu algıyı yıkacaklarını söyledi, “Modern bir garaj kazandıracağız. Ayrıca Seyrek’te altyapıyı olduğu gibi değiştiriyoruz” dedi

Yeni Seyrek yaratıyoruz

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Radyo Trafik İzmir’in konuğu oldu, varoş görüntüsünden dolayı ilçenin ötekileştirildiğini ancak bu algıyı yakın bir zamanda yıkacaklarını söyledi. Hem ulaşım, hem de yapısal anlamda yapılan ve yapılacak değişiklikler Aksoy’un gündeminde ilk sıralarda yer aldı. Menemen’e yeni garaj müjdesi veren Aksoy, “Eski garaj taşınacak. Menemen’e modern bir garaj kazandıracağız. Yeni garajımızla birlikte çağdaş havayı yaratmış olacağız. Giyim-kuşam, konuşma ve üslup olarak esnafımızı uyaracağız. Menemen varoş görüntüsünden dolayı ötekileştirildi. Bunları yıkacağız. O psikoloji zaman içinde değişecek. Menemen dolmuşlarıyla ilgili kanılar da zaman içinde aşılacak” diye konuştu.

Aksoy, yeni garajın inşaatına üç ay içinde başlayıp, 7-8 ay içinde de bitirmek istediklerini, bir yıl sonra da yeni garaja taşınmayı hedeflediklerini bildirdi. Göreve geldiklerinde ilçenin en eski okulu olan Kubilay İlkokulu’nun önünde bile yaya geçidi olmadığından bahseden Aksoy, “Okullarımızın ve İZBAN Durağı önüne yaya geçitleri yaptık. Sokaklarımız dar, dükkanların önüne park eden araçlar vardı, biz de bu alanları saatlik otopark haline getirdik. Ayrıca kadınlar için ücretsiz otoparkımız var” dedi. Seyrek’te altyapı çalışmalarının devam ettiğini, yolların bozuk olmasının sebebinin bu olduğunu kaydeden Aksoy, şunları söyledi:

Yurt müjdesi

“Seyrek çok hızlı büyüyen bir bölgemiz. Altyapıyı olduğu gibi değiştiriyoruz. Işıklandırma ve meydan düzenlemeleri yapacağız. Seyrek’te bir kız yurdu yapıyoruz. Buradaki yurt için öğrenciler bir bedel ödemeyecek. Her anlamıyla yeni bir Seyrek yaratıyoruz.” Menemen’in en hızlı büyüyen ilçe olduğundan da bahseden Başkan Aksoy, “Menemen’i reorganize ediyoruz. Ancak birinci derece tarım alanlarını imara açma gibi bir durumumuz yok. Bu konuda çok netiz” dedi.

CAN DOSTLAR UNUTULMADI

Haberin Devamı

Menemen Belediyesi, sokaklara yerleştirdiği sokak hayvanları besleme kabıyla kış aylarında can dostların aç ve susuz kalma problemine çözüm getirdi. Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “Onlar bize emanet. Bir ilçenin gelişmişliği sokak hayvanlarının sağlıklı ve tok olmasıyla anlaşılır. Biz de sokaklarda yaşayan can dostlarımızın için elimizden geleni yapacağız” dedi.