Ege Yeniden doğdu

Yeniden doğdu

28.05.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Pursaklar maçında hava topu mücadelesinde başının arkasına darbe alıp beyin kanaması geçiren Yiğit Dadan, Azrail’e çalım attı

Yeniden doğdu

Pursaklar maçında hava topu mücadelesinde başının arkasına darbe alıp beyin kanaması geçiren Yiğit Dadan, Azrail’e çalım atmanın mutluluğunu yaşıyor.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edilen 18 yaşındaki futbolcu evinde dinlenmeye çekilirken, “Yeniden doğmuş gibiyim” dedi.
9 Eylül Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğrencisi olan, kısa süreli hafıza kaybı da yaşayan Yiğit, “En son 24 Mayıs Pazar günü oynanacak maç için cumartesi günü İzmir’den ayrıldığımızı hatırlıyorum. Ankara yolculuğu, kamp ve maça dair hafızamda hiçbir şey yok. Kendime geldiğimde İzmir’de hastanedeydim” dedi. 

Ablası hep başındaydı

Genç futbolcuya ablası Elif Dadan ile birlikte Ankara ve İzmir’de refakat eden Masör Cihan Kayalar olayı şöyle anlattı:
“Başının arkasına darbe alan Yiğit’i önce Keçiören Hastanesi’ne ardından da Numune Hastanesi’ne götürdük. Tomografisinde önce 2 santimetre olan kanama ardından 4 santimetreye çıktı. Doktorlar, kanamanın 7 santimetreye ulaşması halinde durumun çok tehlikeli olacağını söyledi. Kanama durunca herkesin yüreğine su serpildi. Yiğit, pazartesi günü İzmir’e dönüp bir gece Tepecik’te kaldıktan sonra taburcu oldu. Verilmiş sadakası varmış.”

Haberin Devamı

Opr. Dr. Atabay: Çatlak da var
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hayati Atabay, riskli durumu atlatan Yiğit’in önümüzdeki ay yeniden spora başlayabileceğini açıkladı. Atabay, “Bazı beyin kanamaları ölümle bile sonuçlanabilir. Yiğit’in kafatasındaki çatlaktan başka problemi kalmadı” dedi. Annesi Ülkü Hanım, ablası Elif ve Altay Genç Takımı’nda kaleci olan kardeşi Mertcan’la birlikte Narlıdere’de yaşayan genç futbolcu, sezon başında Altay’dan İzmirspor’a transfer oldu. Babası Abdullah Dadan da eski futbolcu olan Yiğit, Genç Milli Takım’da 27 kez forma giydi.