Ege Yenilmezler ordusu Altınordu

Yenilmezler ordusu Altınordu

03.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Altınordu, evinde Kardemir Karabükspor’a karşı gol oldu yağdı. Maçın ilk yarısını 5-0 önde kapatan Şeytan’lar, ikinci yarıda attığı tek golle maçı 6-0 kazandı. Yenilmezlik serisini 14 maça çıkaran kırmızı lacivertliler puanını da 35’e yükseltti.

Yenilmezler ordusu Altınordu

Altınordu, ligin son sırasında olmasına rağmen çok koşan sağlam ve sert bir oyun tarzını benimsedi. Birinci yarıda 2 puan kaybettiği Karabükspor karşısında beklenildiği gibi ilk 15 dakikada büyük direnç gördü. Altınordu da defans, doğru alan ve adam paylaşımı yaptı. En önemlisi ilk düdükten itibaren başta kaleci Erce ve defansın merkezinde her topu kesen Sinan’ın ciddiyeti oyunu pozitif etkiledi.

Haberin Devamı

İlk yarıda 5 gol

Altınordu topla oynama özellikleri olan, iyi pas yapan, Okan, Muhammet ve Berkay’ın ağırlığını koymaları sağdan Kerim ve Murat’a soldan ise Anıl’a defans arkasına atılan toplarla Karabük’ün birbirine yakın oynama anlayışını bozdu. Hızlı hücuma çıktı, fizik kondisyonunun ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Hücumda da Murat, Anıl Koç, Sefa Yılmaz’ın üretken olmalarıyla 18. ve 35. dakikalar arasında tam 5 gol buldu. Altınordu’da doğru olan birinci yarıda 5-0 olduktan sonra bile asla takım disiplininden kopmadılar. Altınordu pas trafiğini takım halinde doğru yaptı. Etkili bir oyun oynadılar. Oyunu domine etti. Altınordu ikinci yarının başında Alican ve Ali Yaşar’ı oyuna alarak başladı. Farklı galibiyetin getirdiği rahatlık ve rakibe saygıdan olsa gerek birinci yarıdaki temposunu düşürdü. Daha sabırlı oynadı, pas yaptı. Rakibine pozisyon vermedi. Bu yarıda Murat’ın attığı golle durum 6-0 oldu. Altınordu teoride iyi kurguladıkları oyunu sahada çok iyi oynadı ve hak ettiği galibiyeti aldı. Altınordu adım adım hedefe doğru yürüyor. En önemlisi bu maçta da görüldüğü gibi rakipleriyle arasındaki kapasite farkı ortaya çıkınca gurur veren bir takım izledik. 14 haftadır süren yenilmezlik serisi ile puanını 35’e çıkardı. Maç fazlasıyla 5. sıraya yerleşti.

Yazarlar