Ege Yer gök Sarı Kırmızı

Yer gök Sarı Kırmızı

07.06.2017 - 06:30 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig Play Off finalinde Antalya Stadı’nda Eskişehirspor’u seri penaltılar sonucunda 4-3 yenip 14 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Göztepe, İzmir’de büyük coşkuyla karşılandı. Sarı kırmızılılar sahilde üstü açık otobüsle başarılarını doyasıya kutladı.

Yer gök Sarı Kırmızı

Üstü açık otobüsle Güzelyalı’da şampiyonluk turuna çıkan sarı-kırmızılı ekibi taraftar bağrına bastı. Takım otobüsünün kulüp binasının önüne gelmesiyle coşku katlanarak arttı. Binlerce taraftar yaktıkları meşalelerle geceyi aydınlatırken, ortalık “Şampiyon Göztepe” tezahüratlarıyla inledi. Taraftarlara eşlik eden teknik ekip ve oyuncular kazandıkları kupayı da yanlarına alarak Süper Lig mutluluğunu doyasıya yaşadı.

Haberin Devamı

Sepil üçlü çektirdi

Göztepeliler, Teknik Direktör Yılmaz Vural, oyunculardan Halil ve Jahovic’e büyük ilgi gösterdi. Halil, Göztepe’ye gönül verenlere üçlü çektirmeyi de ihmal etmedi. Milletvekili Atilla Kaya ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ile kulüp binasında kutlamaları takip eden Başkan Mehmet Sepil de taraftarlarla mutluluğunu paylaştı. Kulüp binasının penceresinden sarı-kırmızılılarla tezahürat yapan Sepil, yoğun istek üzerine taraftarlara üçlü çektirdi. Saatler süren kutlamalar havai fişek gösterileriyle son buldu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gecede taraftarlar olay çıkarmadan dağıldı.

Türkiye kutladı

Göztepe’nin 14 yıl sonra Süper Lig’e çıkması yurt genelinde de büyük yankı uyandırdı. İzmir’de kutlamalar gece gündüz sürüyor, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Trabzon, Manisa ve Sakarya’da da coşku tavan yaptı. İstanbul’da yaşayan binlerce Göztepeli, zaferi araç konvoylarıyla kutladı. Süper Lig’de yer alan Fenerbahçe, Trabzonspor, Antalyaspor ve Bursaspor’un taraftarları sosyal medyadan yayımladıkları mesajlarla Göztepe’yi tebrik etti.

Haberin Devamı

Türkiye, Göztepe’yi çok özlemiş

Başkan Vekili Talat Papatya da çok önemli bir başarı yakaladıklarını dile getirdi. Teknik Direktör Yılmaz Vural ve futbolcuları kutlayan Papatya, “Eski çalıştırıcımız Okan Buruk’un da hakkını yemeyelim. Bu şampiyonlukta onun da payı var.

‘Daha yolumuz uzun’

Yılmaz Vural son 9 haftada takıma çok şey kattı. Gece gündüz çalıştı. Futbolcularımız da sonuna kadar kupaya inandı” yorumunu yaptı. Türkiye’nin Göztepe’yi çok özlediğini anlatan Talat Papatya, “Ülkenin her yerinden tebrik mesajları aldık. İnsanlar bize, ‘Siz 4 büyük kulüpten biri olacaksınız’ cümlesini

Yer gök Sarı Kırmızı
kuruyor. 3 senede 2’nci Lig’den buralara geldiysek, biz çok daha çok iş başarırız. Taraftarımızla, camiamızla ve kentimizle kenetlendik. Ancak sadece Süper Lig’e yükselmek bize yeterli olmayacak. Tarihte ilk kez Avrupa’da yarı final oynayan Türk takımı olarak yeniden uluslar-arası arenada var olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yılmaz Hoca hayran kaldı

Göztepe’yi Süper Lig’e çıkarıp, bu başarıyı dördüncü kez yakalayan Teknik Direktör Yılmaz Vural, Güzelyalı’da düzenlenen şampiyonluk kutlamalarına hayran kaldığını söyledi. 32 senelik teknik adamlık kariyerinde ilk kez bu kadar büyük bir coşku yaşadığını dile getiren Vural, “Ben göreve geldiğimden beri bu şöleni hayal ediyordum. Hiçbir kulüpte böyle bir kutlama organizasyonu görmedim. Göztepe’nin Türkiye’nin en büyük camialarından biri olduğunu bir kez daha anladım. Çılgınca eğlenen, bizi bağrına basan insan selini görmek kimseye nasip olmaz” diye konuştu. Sabaha karşı saat 05.00 civarı evine girdiğini ifade eden Vural, “Bu mutluluğu hak ettik. Futbolcularım Süper Lig’e çok inandı. Hepsini alınlarından öpüyorum. Bizim arkamızda bu taraftar oldukça, sırtımız yere gelmez” dedi.

‘Bizi sevince boğdunuz’

Yer gök Sarı Kırmızı


CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Süper Lig’e çıkan Göztepe’yi kutladı. TBMM’de bir konuşma yapan Yiğit, “Mazisi büyük başarılarla dolu olan ve ülkemizi Avrupa’da gururla temsil ederek ilk kez yarı final oynama başarısı gösteren Göztepe, küllerinden yeniden doğarak Süper Lig’e çıkmış, İzmir’i sevince boğmuştur” dedi. Bu başarının azmin ve inancın zaferi olduğunu belirten Yiğit şunları söyledi: “Bu zafer, İzmir’in dağlarında çiçekler açtırmıştır. Başta Kulüp Başkanımız Mehmet Sepil ve yönetim kurulunu, deneyimli hocamız Yılmaz Vural ile futbolcularımızı, emeği geçen tüm camiayı ve yağmur, çamur demeden takımını destekleyen taraftarlarımızı yürekten kutluyor, darısı İzmir’imizin diğer kulüplerinin başına diyorum.”

Haberin Devamı

Özlem bitti!

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, “Hayallerimizi tek tek gerçekleştireceğiz ‘İzmir’in neden Süper Lig’de takımı yok?’ sorusunu da tarihe gömdük” dedi.

Yer gök Sarı Kırmızı

TFF 1. Lig Play Off finalinde Eskişehirspor’u yenerek 14 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Göztepe’de coşku devam ediyor. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Yıllarca süren özlem bitti ama bizim işimiz daha bitmedi diye konuşurken sözlerine şöyle devam etti. ‘Süper Lig’e çıkmak Göztepe açısından bir son değil, başlangıç. Ara hedefimizi tutturduk. Ana hedef bu ligde kalıcı olmak. Daha çok çalışacağız ve el ele kulübümüzü Avrupa arenasına taşıyacağız. Hayallerimizi tek tek gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Şu an Süper Lig zaferinin tadını çıkaracaklarını anlatan Sepil, “Yeni sezona dair yapacaklarımızı en kısa sürede planlayacağız. Önümüzde 14 Haziran var. Asıl kutlamayı kuruluş yıl dönümümüzde yapacağız. Şimdi play off şampiyonluğunun tadını çıkaralım” dedi. Mehmet Sepil, iskelet kadroyu bozmadan yeni yapılanma gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.