Ege ‘Yeşilin en güzel rengiyle örülecek’

‘Yeşilin en güzel rengiyle örülecek’

10.12.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’sunun (Botanik EXPO 2026) hazırlıkları kapsamında Yeşildere Vadisi’nde kamulaştırılan binaların yıkımlarına devam ediyor. Proje için Atatürk Maskı’nın altından başlayarak İZBAN hattı ile Meles Deresi ve Yeşildere Caddesi arasında kalan bölgede çalışmalar sürüyor.

‘Yeşilin en güzel rengiyle örülecek’

Fen İşleri Dairesi tarafından yürütülen yıkım çalışmaları kapsamında Konak’ın Lale, Vezirağa ve Küçükada mahalleleri içerisinde kalan toplam 76 binanın yıkımı tamamlandı. Başkan Tunç Soyer, “Yeşildere’de, kentimize Kültürpark’ın 3 katı büyüklüğünde bir yeşil alanı kazandıracak dönüşümü başlatıyoruz. 50 futbol sahası büyüklüğündeki yaklaşık 400 dekar alan, doğayla ve insan tabiatıyla uyumlu yeşilin en güzel rengiyle örülecek. 2026 yılında 4 milyon 700 bin kişinin ziyaret etmesi öngörülen Uluslararası Bahçe Bitkileri EXPO’su, kent ekonomimize devasa bir katkı sunacak” dedi. Şantiye Şube Müdürü Nihat Kurtar, “76 binanın yıkımını güvenli bir şekilde tamamladık. Kamulaştırması tamamlanan 20 binanın yıkımını yürütüyoruz. İlerleyen süreçte kamulaştırılması tamamlanan diğer binaların da yıkımını tamamlayacağız” diye konuştu.  

Haberin Devamı

Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Proje Yönetim Ve Koordinasyon Şube Müdürü Berna Ataman Oflas ise “Bölge EXPO sonrasında önemli bir cazibe merkezi ve yeşil alan stoku olarak İzmir’e kazandırılmış olacak” ifadelerini kullandı.