Ege Yeter ki üretin!

Yeter ki üretin!

18.06.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Başkanı Çerçioğlu, kadın üreticiye arı kovanı desteğinde bulunuyor. MAKKO Kooperatifi, 450 kadının gelir kapısı oldu. Efeler’in %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası ise Türkiye’ye örnek gösteriliyor.

Yeter ki üretin

Aydın Büyükşehir, Marmaris ve Efeler belediyesi, kadın üreticiye desteklerini sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, arı kovanı projesini bu yıl da devam ettiriyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın girişimiyle 2020 Kasım ayında faaliyete başlayan S.S. MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, yüzlerce kadına iş imkanı sağladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ise,  %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nı kadınlara armağan etti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kadın üreticiye arı kovanı desteği sürüyor. En az 2 yıldır arıcılık ile uğraşan üreticilere sağlanan proje kapsamında, kadınlar hem üretiyor hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. 17 ilçede Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı kadın üreticilere 5’er adet kovan yardımı sağlanıyor. Arıcılığın çevrenin sürdürülebilirliği ve ekonominin canlılığı için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Hem doğal yaşamı koruyoruz hem de kadınlarımızın yerel ekonomiye katkıda bulunmasına olanak sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın sadece kadın emekçilerin çalıştığı ve belediyeye ait tarım arazilerinde üretilen kente özgü yöresel tarım ürünlerinin işlendiği %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası örnek oluyor. Otomasyondan paketlemeye, barkotlamadan yönetim kademesine kadar üretimin her aşamasında kadınların istihdam edildiği fabrikada; enginar, kekik, şevketibostan gibi kentin yöresel ürünlerin yanısıra deniz börülcesi, deniz fasulyesi, erişte de bulunuyor. Efeler’in tarım ürünleri kadınların ellerinde şekillenerek Efe Bakkallar’da satışa sunuluyor.

Yeter ki üretin

Kadınlar özgürleşiyor

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın desteğiyle 2020 Kasım ayında faaliyete başlayan S.S. MAKKO Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MAKKO), aradan geçen 2 buçuk yıllık sürede yüzlerce kadına iş imkanı sağladı. Armutalan Kültür Merkezi binasında faaliyet gösteren MAKKO, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamaları için evlerinde üretim modeline yönlendirilmesi noktasında başarılı çalışmalara imza attı. Bugüne kadar Marmaris’te 450 kadına gelir kapısı oldu. Çalışmalarla ilgili bilgi veren MAKKO Başkanı İlkay Gözen, “Evlere parça başı iş veriyoruz. Ev kadınları böylelikle hem üretime katılıyor hem de ekonomik olarak özgürleşiyor” ifadesini kullandı.