Ege YIKILDIK

YIKILDIK

18.05.2009 - 01:38 | Son Güncellenme:

Yeşil kırmızılılar da Altay’ı yarı finalde eleyen Kasımpaşaspor’un bileğini bükmeyi başaramadı. Süper Lig’e bu kadar yaklaşmışken kaybetmek, İzmir’i yasa boğdu

YIKILDIK

Bank Asya 1.Ligi Play-Off final randevusunda Kasımpaşa, Karşıyaka’yı normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde attığı golle 2-1 yenerek Manisaspor ve Diyarbakır’ın ardından Süper Lig’e çıkan üçüncü takım oldu. Altay’dan sonra Karşıyaka’yı da dize getiren İstanbul temsilcisi, bir yıl sonra Süper Lig’e dönerken, altı sezondur ‘devler arenası’nda temsilcisi olmayan İzmirliler gözyaşlarına boğuldu.
2. dakikada Cihan, sağ kanattan serbest vuruş kullandı, Tolga’nın yumrukladığı meşin yuvarlak, ceza sahası dışında Ahmet Solakel’in önünde kaldı. Bu futbolcu Taha’yı topla buluşturdu. Taha kaleyi yoklamak isterken Kasımpaşa defansından seken meşin yuvarlağı son olarak önünde bulan Ferhat fileleri havalandırdı: 1-0.
9. dakikada Yekta sol çaprazdan çalımlarla ceza sahasında girdi. Kerem tehlikeyi önlemek için kalesinden çıktı. Sıfıra kadar inen Yekta’nın boş kaleye yollamak istediği meşin yuvarlağı kademeye giren Ahmet Solakel topuğuyla çizgiden çıkardı.
55. dakikada Özgür Karakaya sağ kanattan ceza sahasına doldurdu, Karşıyaka defansını aşan topu Erhan, yere düşmeden sol ayağıyla ağlara gönderdi: 1-1. 107. dakikada Erhan, kaleye 25 metre uzaktan serbest vuruş kullandı, Kerem gole izin vermedi.
113. dakikada Erhan, sol çaprazda Fuat’tan sıyrılıp ceza sahasına kesti. Arka direk dibinde Hüseyin topu kontrol edip, takımını Süper Lig’e taşıyan golü getirdi: 1-2.

STAT: Yenikent ASAŞ
HAKEMLER: Bünyamin Gezer (7), Neşet Merdin (7), Asım Yusuf Öz (7)
KARŞIYAKA: Kerem (5) - Ahmet Çağıran (5), Aydın (5), Fuat (4), Ahmet Solakel (6), Zafer (4), Kıvanç (4), Cihan (5) (Dk.114 Önder), Taha (6), Ferhat (7) (Dk.106 Timuçin 4), Eser (4) (Dk.75 Yunus 5)
KASIMPAŞA: Tolga (7) - Ömer (7), Merthan (6), Evren (7), Alparslan (7), Özgür Karakaya (6) (Dk.102 Özgür Göktaş 5), Murat Akın (6), Yekta (7), Erhan (8), Sertan (4) (Dk.75 Moritz 5), Hüseyin (7) (Dk.117 Askou)
GOLLER: Dk. 2 Ferhat (Karşıyaka), 55 Erhan, 113 Hüseyin (Kasımpaşa)
SARI KARTLAR: Zafer, Kıvanç, Aydın (KSK), Tolga, Sertan, Erhan (Kasımpaşa)

BAŞKENT NOTLARI
Play-Off kabusu

ALTAY’IN ardından Karşıyaka’nın da Kasımpaşa’ya mağlup olmasıyla Turkcell Süper Ligi’ne temsilci gönderme umutlarını gelecek sezona erteleyen İzmir, play-off finallerinde yaşadığı kabusa yine son veremedi. Bugüne kadar sekiz kez Süper Lig’e yükselme final maçları oynamaya hak kazanan İzmir ekiplerinden sadece Göztepe mutlu sona ulaşırken, taraftarlar yedi defa İzmir’e yaşlı gözlerle dönmek zorunda kaldı. İlk iki darbeyi 1994-95 ve 1996-97 sezonlarında Bucaspor’la yiyen İzmir, 1997-98’de Göztepe (Çaykur Rizespor, 1-0) ile
gülerken, bir daha da sevinemedi. Altay, 2000-2001, 2005-2006, 2006-2007’nin ardından, bu sezon cuma günü dördüncü play-off’undan da hüsranla döndü. Karşıyaka da ilk kez gittiği play-off finalinde büyük hayal kırıklığı yaşadı. Karşıyaka, 2001-2002 sezonunda Adana Demirspor’la Denizli’de oynadığı Bank Asya Birinci Ligi’ne yükselme ekstra play-off finalini de yine 2-1’lik skorla kaybetmişti.
ALTAY’I 2001-2002 sezonunda Turkcell Süper Ligi’ne taşıyan Teknik Direktör Reha Kapsal, 2-1’lik Kasımpaşa yenilygisiyle tarihe geçme fırsatını tepti. İki İzmir takımını Süper Lig’e çıkaran ilk teknik direktör olma şansını yakalayan Kapsal, Ferhat’ın golüyle buna
çok yaklaşmasına rağmen, uzatmalarda gelen golle adeta yıkıldı. Bir dönem Ümit Milli Takım’da da görev yapan İzmirli teknik direktör, 2001-2002’de Altay’ı, 2004-2005’te ise Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’u Süper Lig’e taşımış, Marmaris Bld ve Manisaspor takımlarında da 3. Lig şampiyonlukları yaşamıştı.
KARŞIYAKA, 2-1’lik Kasımpaşa yenilgisiyle Turkcell Süper Ligi’ne yükselme fırsatını kullanamazken, beşinci şampiyonluğunu da kaçırdı. 1969-70’te Arif Dökel, 1986-87’de Tamer Kaptan, 1991-92’de Tamer Kaptan, 1994-95’te ise Hüseyin Hamamcı yönetiminde mutlu sona ulaşan yeşil-kırmızılı ekip, bu kez şeytanın bacağını kıramamanın üzüntüsünü yaşadı.
ALTAY’I 2006-2007’deki trajik play-off finalinde 90 artı 5 ve 120 artı 2. dakikalarda attığı iki golle yıkan, bu sezonki ilk turda siyah-beyazlı ekibin
başına attığı golle yine bela olan Erhan Küçük, Karşıyakalıları da gözyaşlarına boğdu. Tecrübeli futbolcu, skoru 1-0’dan 1-1’e getiren golü atarken, uzatma dakikalarında ise yoktan varettiği pozisyondan yaptığı asistle İzmir’in umutlarını bitiren adam oldu.
KASIMPAŞA’YA uzatma dakikalarında gelen golle 2-1 mağlup olup Süper Lig biletini yırtan Karşıyaka, çok önemli bir gelirden de oldu. Yeşil-kırmızılı ekip, Turkcell Süper Ligi’ne yükselen her ekibe ayakbastı parası olarak ödenen 4 milyon 320 bin TL‘yi kaçırdı. Bu para, Karşıyaka’nın borçlarının temizlenmesini sağlayacak ve Kaf-Kaf yıllar sonra ilk kez rahat nefes alacaktı.



Bu görüntü yakışmadı
Hakem Bünyamin Gezer’in bitiş düdüğünün ardından Karşıyakalı taraftarların bulunduğu tribünün önündeki tel örgüler yıkıldı.
Tel örgülerdeki sorunu görevli jandarmaya bildiren sağduyulu KSK’li taraftarlar, güvenlik önlemi aldırmayı başaramadı. Tam bu sırada ters taraftaki bir Karşıyaka taraftarı sahaya girdi. Onun tartaklanmasından korkan diğer taraftarlar da sahaya akın etti. Ortalık bir anda savaş
alanına döndü. Yıkılan tel örgüleri aşan Karşıyakalı taraftarlar sahaya akın etti. Kasımpaşalı futbolcular, soyunma odasına kaçtı. Jandarmanın
yetersiz kalması üzerine araya giren Karşıyakalı yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular, taraftarları zorlukla sakinleştirdi. Bu sırada jandarmanın cop kullanmasına karşılık, KSK’li taraftarlardan yangın söndürme tüplerini askerlere sıktı. Yaklaşık 10 dakika boyunca ciddi itiş-kakış yaşandı. 

YIKILDIK