Ege Yılda bin ton çöp çıkıyor

Yılda bin ton çöp çıkıyor

16.06.2017 - 04:24 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mavi Körfez’ filosu, körfez temizliğini durmaksızın sürdürüyor. 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalarda yıllık ortalama bin ton çöp çıkıyor

Yılda bin ton çöp çıkıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mavi Körfez’ filosu, her gün üç devriye olarak körfez temizliği yapıyor. Çevre 1, Mavi Körfez 1 Denetim Botu, Mavi Körfez 2 ve Mavi Körfez 3 gemilerinden oluşan filo, denizden yılda ortalama bin ton çöp topluyor.

Haberin Devamı

Sığ alanlarda çalışılıyor

Yüksek teknolojiyle donatılmış ‘Mavi Körfez’ filosundaki gemilerle körfez yüzeyini temizleyen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çok sığ alanlarda ve kıyıda bu işi karadan yürütüyor. Çevre 1, Mavi Körfez 1 Denetim Botu, Mavi Körfez 2 ve Mavi Körfez 3 gemileri yüzer çöpleri her gün topluyor. Mavi Körfez 3 gemisi ayrıca, Körfez’de yaşanabilecek herhangi bir petrol sızıntısına ilk müdahaleyi yapacak şekilde hazır tutuluyor.

Çöplerin çoğu insanlara ait

Yılda ortalama bin ton atık toplanıyor. 2002 yılından bu yana yapılan çalışmalarda, 15 yılda toplam 14 bin 646 ton çöp toplandı. Denizden çıkan çöplerin çoğunluğunun insanlara ait olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İzmirlileri bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Plastik su şişeleri, yoğurt kapları, sepetler, araba lastikleri, poşet torbalar, kaşıklar ve hatta eski sandalye ve koltukların bile çıktığı körfezin İzmir’in en önemli değerlerinden biri olduğunun altını çizen yetkililer, atılan çok miktardaki ekmeğin de ciddi anlamda kirlilik yarattığını hatırlattı.