Ege Yıldırım çağrıya erken yanıt geldi

Yıldırım çağrıya erken yanıt geldi

08.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

18 Nisan’da ziyaret ettikleri Başbakan Binali Yıldırım’ın “Sizden büyük projeler bekliyorum” dediği İTO Başkanı Özgener, EBSO Başkanı Yorgancılar ve İTB Başkanı Kestelli, ‘Seracılık Organize Sanayi Bölgesi’ kurulması kararı aldı.

Yıldırım çağrıya erken yanıt geldi

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in ev sahipliğinde bir araya gelen, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kapsamında ‘Seracılık Organize Sanayi Bölgesi’ kurulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Üç başkan, Meclis Başkanlık Divanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 38 kişilik İzmir heyeti, 18 Nisan’da Başbakan Binali Yıldırım’ı Çankaya Köşkü’nde ziyaret etmişti. Başbakan Yıldırım, 1.5 saatlik kabulde heyet üyelerine, “İzmir’in bu birlik ve beraberlik görüntüsünden çok memnun oldum, büyük bir sinerji doğacak. Şimdi sizden İzmir’e özel yeni ve büyük projeler bekliyorum” demişti.

Yer belirlenecek

Yapılan ortak açıklamada, İzmir’in üretim potansiyeli, kaynakları gözetilerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliği’ çerçevesinde bitkisel üretim temelinde, ‘Seracılık Organize Sanayi Bölgesi’ kurulmasına karar verildiği belirtildi. Yer seçimi ve diğer mevzuat çalışmaları için müteşebbis heyetin de oluşturulduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Yıldırım çağrıya erken yanıt geldi