Ege Yılın en sosyal projesi Uşak Belediyesi’nden

Yılın en sosyal projesi Uşak Belediyesi’nden

21.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yılın en sosyal projesi Uşak Belediyesi’nden

Yaşayan Şehirler Platformu’nun her yıl 20 ana kategoride verilen Şehir Ödülleri’nde (City Awards) bu sene Yılın Sosyal Altyapı Projesi ödülüne Uşak Belediyesi layık görüldü. Başkan Cahan, “Çok mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de sadece Uşak Belediyesi’ne özel olarak üretilen ve kullanılan ‘Şehir Zekâsı (Urban Intelligance) Programı’ jürisinde onlarca akademisyen ve kurumun bulunduğu, yaşayan şehirler platformu tarafından organize edilen 2018 yılı Şehir Ödülleri (City Awards) kapsamında Türkiye’de ‘Yılın Sosyal Altyapı Projesi’ ödülünün sahibi Uşak Belediyesi oldu. Yerelde oluşan sorunu yereli iyi gözlemleyerek ve yerele göre çözüm üreterek bertaraf edilebileceği düşüncesiyle uzun süren araştırmalar sonucu ortaya çıkan Şehir Zekâsı (Urban Intelligence) Programı ve Uşak Mahalle Bazlı Sosyal Uyum, Sosyal Kültürel Etkinlik ve Meslek Edindirme Merkezi (USEM) ilde yaşayan bireylerin sosyal, ekonomik ve demografik verilerini toplayarak belirli bölgelerin spesifik sorunlarına özel çözümleri hızla hayata geçirebiliyor.

Haberin Devamı

‘Engelleri kaldırıyoruz’

İzmir DEU Sabancı Kültür Sarayı’nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşaklı hemşehrilerimiz adına aldığımız bu ödül nedeniyle oldukça mutluyuz. Tüm hemşehrilerimize armağan ediyoruz” dedi.

Başkan Cahan, “Engeli bulunan, sosyal yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimizin ve şehrimizde yaşayan tüm bireylerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına bu projeyi ortaya koyduk. Bir şehir zekası ortaya çıkarttık. Projemiz kapsamında tüm mahallelerimizi taradık. Sosyal desteğe ihtiyacı olan kardeşlerimizi tespit ettik. Mahalle konaklarımızı inşa ederek psikolojik sorunları olanları, ailevi geçimsizliği bulunanları ve bunun yanında özel bakıma ihtiyacı olanları tespit ederek konaklarımızda çeşitli alanlardaki uzmanlarla eğitimler verdik. Aile bireylerinin ekonomik ve sosyal durumlarını tespit ederek sorunların çözümüne yönelik adımlar attık. Sosyal dokunun tamamını tespit ettik. Ve burada bin tane proje arasında Uşak Belediyemizin projesi birinci seçildi. Ben jüriye çok teşekkür ediyor, bu ödülü hemşehrilerimize armağan ediyorum” dedi. Projeyle, öncelikli olarak Uşak ilinin boşanma, şiddet ve suç oranı yüksek mahallelerinde yaşayan işsiz, gelir ve eğitim seviyesi düşük, engelli veya çeşitli nedenlerden dolayı dezavantajlı sayılabilecek kişilerin ve/veya bölgelerin veriler doğrultusunda ve belediyenin gerçekleştirdiği saha tarama verileri ile rehabilite edilmesi, uygun hizmetin öncelikli sağlanması ve sosyal hayata kazandırılması amaçlanıyor.

Yazarlar