Ege Yollarda sıkıyönetim!

Yollarda sıkıyönetim!

06.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Polis, dokuz günlük tatil için direksiyon başına geçecek sürücüleri uyardı: Sıkı kontrol yapılacak. Kurallara uyun. Trafiğe kurban gitmeyin

Yollarda sıkıyönetim

24 saat denetim yapılacak
HER bayram tatili öncesi ve sonrası tüm uyarılara rağmen ‘trafik canavarı’na kurban gidenlerin sayısı bir türlü azalmıyor. Ege’de trafik ekipleri, yolların kan gölüne dönmemesi için dokuz günlük tatil boyunca 24 saat denetim yapacak. Tüm tedbirleri aldıklarını söyleyen emniyet yetkilileri, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

Caydırıcı olsun diye
TRAFİKTEN Sorumlu İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Şemi Albat, bu bayramda farklı bir uygulama başlatarak, radarla hız kontrolü yapılacak 18 ayrı noktayı açıkladı. Albat, “Ramazan Bayramı’nda yerleri gizlemiştik. Ancak radara 500 metre kala ölümlü kaza meydana geldi. Caydırıcı olur diye bu kez açıklıyoruz” dedi.


Bu bayram yollar kan gölü olmasın

Son beş yıldaki Kurban Bayramı tatillerinde, 352 kişi can verdi, 10 bin 483 kişi yaralandı. Tüm önlemlerin alındığını bildiren yetkililer, sürücülere, “Kesinlikle kurallara uyun” çağrısı yaptı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 9 günlük bayram tatilinde kazaların minimum seviyede tutulması amacıyla seferber oldu. Özellikle, ‘kara nokta’ olarak nitelendirilen, ölümlü kazaların sıklıkla yaşandığı yerlere dikkat çekildi. Radarlı hız kontrolü yapılacağı, İzmir ve çevresinde 16 denetim noktası kurulduğu bildirildi. İstasyon amirliklerinde personelin izinleri yarıya indirildi. Ekip sayısı artırıldı. Çevre yollarında; hız, kırmızı ışık ihlali, hatalı sollama ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verileceği açıklandı.
Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Şemi Albat, “Ramazan Bayramı’nda radarların yerini söylememiştik. Radara 500 metre kala gençlerin neden olduğu ölümlü bir kaza meydana gelmişti. Biz de bu bayram radar noktalarının yerlerini açıkladık. Bu uygulamanın olası kazalara tedbir olacağını düşündük” dedi. Özellikle aileleri uyaran Albat, “Uzun tatil süresince aileler gençlere arabalarını veriyor. Eğlenceye giden gençler, alkol alıyor, kazalara neden olabiliyor. Tatilin uzun olduğunu düşünürsek, aileleri bu konuda dikkatli olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Başkanı Ekrem Bulgun da yalnızca geçen Ramazan Bayramı’ndaki kazalarda 160 kişinin öldüğüne, her yıl uzun tatillerde bu rakamın 100-160 arası değiştiğine dikkat çekti. “Bayram kışa rastladı. Yağmur, sis, kar, don... Kazaya neden olabilecek her türlü kötü şart var” dedi.

Cezalar ağır
Kırmızı ışık ihlali: 115 YTL Emniyet kemeri takmamak: 55 YTL Telefonla görüşmek: 85 YTL Hız limitini aşmak: 115-237 YTL Alkollü araç kullanmak: İlkinde 480, ikincide 601 YTL, üçüncüsünde ise mahkemeye sevk.

İşte Ege’nin kara noktaları
İzmir-Manisa Yolu Tugay Kavşağı, Uşak-Çivril-Dinar Kavşağı,
İzmir-Ambarlı Kavşağı, Altınova-Dikili Yolu’nun 3. kilometresi,
Bandırma-Karacabey Yolu’nun 33. ve 35. kilometresi, Söke-Kuşadası arası, Dalaman-Bodrum arası, Ambarlar Kavşağı, Ankara Caddesi (özellikle Hastane Kavşağı), Osman Kibar Algeçiti ve Egemak Kavşağı, Anadolu Caddesi Çiğli İtfaiye ve Soğukkuyu kavşakları, Yeşildere Caddesi, Yeşillik Caddesi (özellikle Orcaner ve ikinci dönerli kavşakları).

Buralarda radar var
Çeşme-Aydın Otoyolu, İzmir-Çanakkale Yolu’nda Menemen-Şakran arasıyla Bergama-Dikili, İzmir-Ankara Yolu’nda Ambarlar ve Turgutlu, İzmir-Manisa Yolu’nda Çiçekli Kavşağı, Seferihisar-Güzelbahçe, Urla-İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gaziemir-Torbalı, Selçuk-Pamucak kavşakları, Torbalı-Tire, Tire-Ödemiş, Ankara Caddesi-Altınyol-Yeşildere arasında hareketli radar araçları görev yapacak. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Anadolu Caddesi-Jandarma Çiğli, Akçay Caddesi-Aktepe arasında ve Kemalpaşa Caddesi’nde sabit radar bulunacak.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nce alınacak tedbirler
Otoyollarda 3 sivil radar ekibiyle seyir halinde, araçlar durdurulmadan hız kontrolleri yapılacak.
Şehirlerarası yollarda her 30 kilometreye 1 ekip otosu düşecek şekilde denetim noktaları oluşturulacak.
Terminal çıkış noktasına personel takviyesi yapılacak.
Alsancak, Basmane, Buca, Bornova’daki alışveriş yerlerinde 150 ekip, 15 motorize ve 65 yaya ekip görev yapacak.
Bugün ve yarın, kavşaklarda, büyük alışveriş merkezleri civarında ve vatandaşların yoğun olarak ziyarette bulunacakları mezarlıkla hayvan satış yerleri civarında ek tedbirler alınacak.
Araçlarda teknik
yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı kontrol edilecek. Eksikleri olanlar trafikten men edilecek.
Alkollü araç kullanma, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi kural dışı davranışlar, sıkı denetime alınacak. Video kameralı radar ekip araçlarıyla hız denetimi yapılacak.
Yorgun ve uykusuz araç kullandığı tespit edilen sürücüler, bölge trafik denetleme istasyon amirliklerinde veya karayollarındaki tesislerde dinlendirilecek.
Trafik güvenliğini olumsuz etkileyen hava, yol ve trafik durumları hakkında basın- yayın kuruluşları aracılığıyla bilgi verilecek.