Ege Yunan Adaları’na Türk bayrağı

Yunan Adaları’na Türk bayrağı

27.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güney Ege Turistik otelcilyer Birliği, krizdeki Yunanistan’ın satılığa çıkardığı ada, otel, marina ve havaalanı gibi tesislere talip oldu...

Yunan Adaları’na Türk bayrağı

Ekonomik krizdeki Yunanistan’ın, bazı adacık ve kayalıklarla bazı havaalanlarını özelleştirmeye açması, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği’ni (GETOB) tekrar harekete geçirdi. GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, “Aralık 2010 tarihinde yaptığımız girişimlerde, Yunan yetkililer bizleri beklemeye almıştı. Şu anda üç bölümden oluşacak satış ve özelleştirilme Yunan parlamentosundan geçti. Yunan temsilcilerle görüşmelere tekrar başladık” dedi.

Her şey satılığa çıkartıldı
GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz başkanlığında 23 turizmci Yunan adalarındaki havalimanı, marina ve çeşitli konaklama tesislerine talip oldu. Atina’ya giden 23 kişilik turizmci ön görüşmelerde bulundu. Ancak Yunan hükümetinin setış ve özelleştirmesi durdurması ile Türk turizmcilere “bekleyin” mesajı verildi. Yunan Hükümeti’nin satış ve kısmi özelleştirme kararı geçen hafta parlamentodan geçti. Bunun üzerine Marmarisli turizmciler satış için tekrar harekete geçti. Yunanistan’a giden GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, temaslarına başladı.

3 bölümlük özelleştirme
Açıkgöz, “Yunan temsilcilerle görüşmelere tekrar başladık. Bu satışlar tek başına altında kalkabileceğimiz rakamlar değil. Ege Bölgesi’nin kıyılarına yakın yerleri almak istiyoruz. Bunun için Ege’li işadamları ve turizmcilerle sinerji oluşturmalıyız. Rus ve Arap girişimcilerle başedebilmemiz için acil bir konsorsiyum oluşturmalıyız” dedi. Açıkgöz, oluşturulacak konsorsiyum ile şirket kurarak ilk etapta Muğla Bölgesi’ne yakın adalara talip olacaklarını kaydeden Açıkgöz, hükümetten de destek istedi.

Haberin Devamı

İTO, yeni TTK’ya erteleme istiyor
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın seyahat nedeniyle katılamadığı aylık olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Vekili Jak Eskinazi, güncel ve ekonomik konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe gireceğini hatırlatan Eskinazi, “Yeni Türk Ticaret Kanunu hepimizi ürkütüyor. İş adamlarımız, şimdiye kadar karşılaşmadıkları para ve hapis cezaları ile karşı karşıya kalabilecekler. Örneğin, şirket ortağının özel harcaması olarak değerlendirilen bazı giderler, borç alınan para olarak nitelendirilebilecek. Bu durumda 300 günden başlayan ve onbinlerce liraya ulaşabilen adli para cezaları kesilebilecek. Bunlar sadece birkaç örnek. Yeni Türk Ticaret Kanunu ağır hükümler içeriyor. Kanunun acil bir şekilde değiştirilmesi ve yürürlüğün ertelenmesi tek çözüm” dedi.

Haberin Devamı

Yeni müdür iş başında
Rağip Üye’nin yerine Çanakkale’den İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Vefa Bardakçı yeni görevine başladı. Milli Eğitim eski Müdürü Rağip Üye, Ankara’da bakanlık danışmanlığı görevine atandı. Dün işbaşı yapan Bardakçı’yı, öncelikle çalışacağı ekibi yeniden oluşturmak gibi zorlu bir görevin beklediğine dikkat çekildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 56 ilde yapılan kadro operasyonunda, İzmir’de önemli noktalarda bulunan müdür yardımcılarının başka illere atandığına dikkat çekildi. Bu durumun Bardakçı’nın işini zorlaştıracağı, üç ay içerisinde yönetim kadrosunun çoğunun değişmiş olacağı iddia edildi.
İZMİR Milliyet