Ege Yunanistan’la hem dostluk hem ticaret

Yunanistan’la hem dostluk hem ticaret

01.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yunanistan’la hem dostluk hem ticaret

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Yunanistan’la Türkiye arasındaki ticaret hacminin potansiyelden az olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) ekim ayı 2018 meclis toplantısı Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’nın katılımıyla yapıldı. Meclis toplantısından önce gerçekleştirilen meme kanseri farkındalık ayı bilgilendirme toplantısında insanın refahı ve mutluluğu için sorumluluk üstlenmeyi asli görevleri kabul ettiklerini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Yedi yıl önce meme kanseri olduğumu öğrendiğim günden beri yakınımdakiler başta olmak üzere, insanların hayatına iyilik dokunuşları yapmanın değeri daha da arttı benim için. ‘Annem Kanseri Yendi Projesi’ fikri, bu şekilde ortaya çıktı. Gezici bir mamografi aracı dizayn ettirip bu aracı kanser taraması için kullanma ideali büyük destek buldu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yunanistan’la hem dostluk hem ticaret

3.5 milyar dolar

Kur atağının, makro dengelerde ve beklentilerde bozulmaya yol açtığını savunan Kestelli, “Hükümetin ve Merkez Bankası’nın aldığı önlemler de işe yaramış görünüyor. Fazla üretim yapmaya ve nitelikli üretime yönelmeye mecburuz. Daralan çemberi sadece bu yolla kırıp geçebiliriz” diye konuştu. Yunanistan ile dış ticaretin beklenen seviyede olmadığını kaydeden Kestelli, “Türkiye ve Yunanistan arasında 2017’de toplam 3.5 milyar dolar ticaret hacmi var. Mevcut ticaret hacmimiz, potansiyelimizin çok gerisinde. Tarım ve gıda ürünleri ticaretimiz ise 342 milyon dolar seviyesinde. Hacmimizi artırmak için daha çok iletişimde olmalıyız” dedi.

İkili ilişkiler artacak

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia da, ticaret, ulaştırma ve turizm alanında ikili ilişkileri geliştirmek için çalıştığını kaydetti, “Son 15 yılda katlanan ekonomik ilişkiler birbirimize nasıl ihtiyaç duyduğumuzu kanıtlamıştır. 2017 yılında Türkiye’ye yapılan ihracat 2 milyona ulaştı” dedi.