Ege ‘Yurttaş yoksa adalet olmaz’

‘Yurttaş yoksa adalet olmaz’

21.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen proje kapsamında 2017 yılında Uluslararası ağa dönüşen Sharing Cities (Paylaşan Kentler) hareketine dahil olan Konak Belediyesi, Malatya’nın Hekimhan, Denizli’nin Bozkurt ve Yozgat’ın Bahadın ilçelerinden gelen gençlerin katılımıyla Paylaşan Kentler Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı.

‘Yurttaş yoksa adalet olmaz’

Gençlerin paylaşım ekonomisine katılması, zaman değişimi sağlanarak kentlilerin ihtiyaçlarının belirlenmesi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamında düzenlenen zirveye Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları ile Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

‘Yeni yollar aranmalı’

Her kentin ve ilçenin de kendine has özellikleri ve sorunları olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, yerelin sorunlarının çözümünün merkezden tek bir kanunla olamayacağını, bunun için yeni yollar aranması gerektiğini vurguladı.

“Önceliğimiz Yurttaşlık Hukuku’nu öne çıkarmak olmalıdır” diyen Pekdaş, “Gittikçe merkezileştirilen bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu da yurttaşı yok sayıyor. Yurttaşın olmadığı yerde kul olur, adalet olmaz, demokrasi olmaz” dedi.