Ege Yüzde 50 performansla şampiyonluğu yakaladık

Yüzde 50 performansla şampiyonluğu yakaladık

06.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lige Çorumspor yenilgisiyle başladık, ilk şokumuzu yaşadık. Rakipleri ikişer kez izletip “Rahat yeneriz” raporları aldık. Ama öyle olmadı. Göztepe’nin adı bile en iddiasız takımları karşımızda aslana dönüştürdü Yirmi gol atacağımız Gebze’yle berabere kalmıştık. Deneyimli kadroya rağmen rakibi hafife almanın nelere mal olduğunu yine gördük. Sonraki maçlarda, işi ciddiye alınca, neler yapabileceğimizi kanıtladık

Yüzde 50 performansla şampiyonluğu yakaladık

Göztepe Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, ligin ilk haftasında deplasmanda Çorumspor karşısında aldıkları yenilginin, takımda büyük bir şok yarattığını söyledi. İkinci Lig’in atmosferinin farklı olduğunu, Göztepe’nin adının bile rakip takımlar için büyük bir değer taşıdığını, bu nedenle rakiplerin maçlara daha iyi motive çıktığını dile getiren Kızıltan, “Bu gerçeği, yaşayarak gördük. Bize karşı rakiplerin yüksek motivasyonu, son maça kadar devam etti. Rakiplerimizi, ikişer kez izledik. Raporlar ‘Temposu düşük, ağır takım, çok rahat geçeriz’ şeklindeydi. Ama öyle olmadı” dedi. Her maçta rakiplerin, Göztepe’nin büyük takım olduğunu kendilerine hatırlattığını vurgulayan Özcan Kızıltan, şunları söyledi: “Raporların aksine, rakiplerimiz bize karşı hep çetin ceviz oldu. Gebze maçında, Çorum yenilgisinin şokunu atlattık. Ama ilk dört maçlık seri, istediğimiz gibi olmadı. Malatya’da da iyi oynamadık ama kazandık. Bu maç, kırılma noktası oldu, moral motivasyonumuz düzeldi. Sezonun ilk yarısında çıkış noktasını yakaladık ve yükselmeye başladık. İlk yarının son haftasındaki Bandırmaspor maçının atmosferi, gerçekten görülmeye değerdi.”

Yılmaz Özlem’e teşekkür ederim
Devre arasında Halil, Ramazan, Hakan gibi transferle orta sahayı güçlendirdiklerini belirten Özcan Kızıltan, Yılmaz konusuna da değindi. Kızıltan, “Bu konuda bir parantez açmak istiyorum. Benim Yılmaz’la sorunum olmadı. Kendisine teşekkür ediyorum. Yılmaz, liderliğiyle takıma büyük katkı sağladı. İlk yarı sonunda kadro yapımız itibariyle orta alanda defansif özelliğimiz oluşmadı, yani istediğimizi tam alamadık. Sezonun ikinci yarısında kadroya almamak veya oynatmamak, Yılmaz gibi hırslı, istekli bir oyuncuya haksızlık olurdu. Bu arada Tayfun ve Uğur’un sakatlıkları tek forvet Türker’le oynama zorunluluğu doğurdu” diye konuştu.

Oyuncularımıza adaletli davrandık
Tayfun ve Türker gibi iki kaliteli forveti bir arada oynatamadıklarını kaydeden Kızıltan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ali Gültiken’le, yardımcı hocalarımla, tercihlerimizde hep ortak akılla hareket ettik. Hiçbir oyuncumuza haksızlık yapmadık. Dışardan yapılan eleştiriler takımın yakından takip edilmemesi, yalnız 90 dakika maçın yorumlanması nedeniyle biraz haksızca oldu. Ligin ikinci yarısına Çorumspor galibiyetiyle başladık. 20 gol atacağımız Gebze’den bir puan alabildik. Rahat yeneriz diye düşünmenin, rehavetin sonucuydu bu.”

Turgutlu’da farklı galibiyetle coştuk
“Oyuncularım, derslik maç daha yaşadı. İskenderun maçında saldırıya uğradık. Derken Turgutlu’da aldığımız farklı galibiyet, ikinci yarının kırılma ve toparlanma noktasıydı. Oyuncularımıza, kaybedilen puanları unutmalarını istedik, rakiplerin de kayıplarının olduğunu, mutlu sona bizim ulaşacağımızı kafalarına kazıdık. Sezon boyunca gücümüzün yüzde 50 kapasitesiyle oynuyor olmamıza rağmen inacımı hiç kaybetmedim. Çok büyük baskı vardı üzerimizde. Bu yükü kaldıracağına inandığımız oyuncularla yola çıkmakla ne kadar iyi ettiğimizi gördük.”

Tayfun, önemli bir silahtı...
Tayfun ve Türker ikilisinin forvet hattında büyük silah olduğunu söyleyen Teknik Direktör Özcan Kızıltan sezon içinde yapılan, “İki forveti yan yana oynatmıyor. Korkuyor” eleştirilerini, “İdman seyredip takımın genel eksikliklerini bilmeyenler bana haksızlık etti” diyerek yorumladı.