Ege Yüzmeyen kalmayacak

Yüzmeyen kalmayacak

11.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Yüzmeyen kalmayacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kıyısı olmayan ilçelerdeki çocukları unutmadı, havuzu ayaklarına götürdü.

Haberin Devamı

Eğitim öğretim yılına ara verilmesinin ardından denize kıyısı olmayan ilçelerdeki çocukları unutmayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, havuzu çocukların ayağına götürdü. 1 Temmuz Pazartesi itibariyle çocuklara hizmet vermeye başlayan yaz spor havuzları; Altıeylül, Dursunbey, Kepsut, Balya, Sındırgı, Manyas, Savaştepe, Havran, İvrindi, Bigadiç ilçelerinde 30 Ağustos’a kadar devam edecek. Çocuklar yüzmeyi, eğitmenler eşliğinde güvenli bir şekilde öğrenecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla “Çocuklar yüzecek yüzler gülecek” ve “Okullar tatile çocuklar havuza” sloganlarıyla hayata geçirilen projeye katılım şimdiden 6 bin 500’e ulaştı. İki ayın sonunda 10 bine yakın çocuğa yüzme eğitimi verilmesi hedeflenen projeyle, çocukların yaz tatili renklenecek.

Haberin Devamı

Hedef, 10 bin

Kentte yüzme bilmeyen çocuk kalmayacağını belirten Başkan Yılmaz, “Bir şehir aydınlık geleceğini, yüzü gülen çocuklarına borçludur. Biz de kurduğumuz havuzlarda çocuklarımıza güvenli ve güzel bir tatil imkânı sunmak için çalışıyoruz” diye konuştu.