Ege Yüzü, nakille güldü

Yüzü, nakille güldü

11.01.2020 - 02:23 | Son Güncellenme:

İki bacağı kesildi, böbreklerini kaybetti; nakille sağlık buldu

Yüzü, nakille güldü

BALIKESİR’İN Burhaniye ilçesinde, belde su keseciği toplanması rahatsızlığıyla dünyaya gelen ve yürüyemeyen Ergün Solak’ın (25), hastalığa bağlı olarak iki bacağı kesildi ve böbrekleri iflas etti.

Haberin Devamı

Ayakta kalmak için mücadele eden Solak, 1 yıl önce başvuru yaptığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi’nde böbrek nakliyle sağlığına kavuşarak, diyalize bağlı yaşamaktan kurtuldu.

Kana kana su içti

Karadere Mahallesi’nde oturan Ergün Solak, 25 yıl önce doğuştan belde su keseciği toplanması rahatsızlığıyla dünyaya geldi. Bu hastalıkla Solak’ın bacaklarında yürüme ve idrar kesesinde kasma problemleri ortaya çıktı. Yıllarca yürümekte zorluk çeken ve ilaç tedavisiyle hayatını devam ettiren Solak’ın 20 yaşında sağ, 22 yaşında ise sol bacağı kesildi.

1 yıl önce de idrar kesesi düzgün çalışamadığı için iki böbreği iflas etti. Bacaklarının kesilmesi ve böbreklerinin iflas etmesine rağmen yaşam mücadelesinden pes etmeyen Ergün Solak, 1 yıl önce ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezine başvurup, kendisine sıra gelmesini beklemeye başladı.

Haberin Devamı

Böbrek nakliyle sağlığına kavuşan Solak, önce kana kana su içti, mutlu olduğunu söyledi. MUSTAFA SUİÇMEZ DHA

 

Yazarlar