Ege Yüzyılın seçimi

Yüzyılın seçimi

18.06.2018 - 00:12 | Son Güncellenme:

Seçim öncesi, vatandaşın kararını verdiğini gördüğünü belirten Kafaoğlu, “Kimse, 16 yıldır elde ettiği kazanımların gerisine düşmek istemiyor. 24 Haziran, yüz yılın seçimi olacak” diyor

Yüzyılın seçimi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, seçim çalışmalarını ve Balıkesir’de ki gelişmeleri Milliyet Ege’ye anlattı. Balıkesir’de seçmenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’den yana karar verdiğini kaydeden Kafaoğlu “ 24 Haziran seçimi yüz yılın seçimi. 16 Nisan’daki referandumda Türkiye kararını verdi ve parlamenter hükümet sisteminden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildi ve ilk seçim. Sahadayız, vatandaşlarımız 16 yıldan bu yana elde ettiği kazanımların asla gerisine düşmek istemiyor, istikrardan yana. İstikrar, büyüme devam etsin, Türkiye lider olmaya devam etsin yaklaşımı içerisinde. Bu işi ustalar yapar inancında, maceraya gerek olmadığını ve yola devam etmek gerektiğini net ifade ediyor vatandaşımız”dedi.

Haberin Devamı

‘Karşıda alternatif yok’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, muhalefette alternatif olamadığına dikkat çekti. Kafaoğlu, “Bakıyorum ben, karşıda bir alternatif de yok. Cumhurbaşkanlığı seçiminde artık herkes Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın seçileceğine inanıyor, acaba parlamentodaki çoğunlukta sıkıntı yaratabilir miyiz diye uğraşıyorlar. Halbu ki siyaset iddia işidr, siyaset iktidar olmak için yapılır. Maalesef toplumda karşılıklı olmadıkları için, ne projeleri, ne söylemleri var ne de inandırıcılıkları var. Bu seçimin galibi şimdiden belli. Ben Türkiye’nin seçimden sonra önünün çok daha açık olduğuna inanıyorum, geleceği çok daha ak ve aydınlık. 15 Temmuz, güneyimizde terör devleti koridoruyla Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Acaba Recep Tayyip Erdoğan’dan vazgeçirebilir miyiz diye gayret ediyorlar şimdi de ekonomik kriz çıkarmaya gayret ediyorlar ama bunda da başarılı olamayacaklar. 2018 ilk çeyrekte büyümemiz yüzde 7.4 olduğunu görüyoruz. P;sikolojikı bir algı oluşturmak istiyorlar. Sanki ekonomide bir kargaşa varmış gibi ekonomik kıskaçla milleti Erdoğan’dan vazgeçirmeye çalışıyorlar. Sır bu ekonomik kur savaşlarından dolayı Erdoğan’a oy vereceğini söyleyen çok vatandaşımızı gördüm. Bunlar bizi tanımıyor, yüce Türk milletini tanımıyor. Türk milleti her zaman baskılara karşı gelmiştir, tarih boyunca da bu böyledir. Seçimin çok rahat geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Listemiz güçlü’

Balıkesir’de Ak Parti listesinin tecrübeli ve güçlü isimlerden oluştuğuna dikkat çeken Kafaoğlu şöyle devam etti “Listemizde 4 avukat, 3 il başkanlığı statüsünde isim var. Birinci sıra adayımız Adil Çelik 2 dönem il başkanlığı yaptı, 2. Sırada Belgin Uygur Kadın Kolları İl Başkanlığı yaptı, 5. sıra dayımız Mutlu Aydemir Kadın İl Kolları Başkanlığı yaptı. 3. sıra adayımız Yavuz Subaşı İstanbul’da Cumhurbaşkanımız ile siyaset yapmış bir isim, Gönenli son 6 aydır da bizim genel sekreterliğimizi yapıyordu. 4. sırada Mustafa Canbey geçmiş dönem adayımızdı. Listemiz güçlü, ben başarılı olacağına inanıyorum.”

Haberin Devamı

‘Halkımız, bu işi Usta yapar diyor’

Vatandaşın refah seviyesinin yükseldiğini belirten Zekai Kafaoğlu, “Diğerleri belli değil, dikili bir ağaçları yok. Yeniden gümbür gümbür iktidar olacağımıza inanıyorum. MHP ve BBP’de büyük gayret sarf ediyorlar. Sahada görüyorum, enerji ve sinerjileri ile Balıkesir’de Cumhur ittifakının kahir ekseriyetle seçimde çoğunluğu çıkaracağına inanıyorum” dedi.

10 bin kilometre yaptı yüz binlerle buluştu

Ramazan ayı nedeniyle 20 ilçede ayrı ayrı iftar programları düzenleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, bugüne kadar toplamda 10 bin kilometre yol kat etti, bu mesafe ile adeta Türkiye’yi 6 kez turlamış oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında 20 ilçede düzenlenen iftar programları kapsamında Başkan Zekai Kafaoğlu tüm iftarlara katıldı, toplam 10 bin kilometre yol kat etti.

Kırsala da gitti

İftar organizasyonu olan ilçeye öğle sonrası saatlerde giderek esnaf ve pazar yeri ziyaretleri gerçekleştiren ve halkla sohbet ederek ilçelerin sorunlarını veya taleplerini yerinde dinleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, akşam saatlerinde iftar alanında ilçe sakinleri ile bir araya geldi. İftar organizasyonları sonrasında ilçelerin kırsal mahallelerini de ziyaret eden Başkan Zekai Kafaoğlu, hem 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hem de genel seçimleri öncesinde partisi için destek istiyor. Başkan Zekai Kafaoğlu’nun bu çalışma temposu Ramazan ayı boyunca düzenli olarak devam etti, sabahın erken saatlerinde başlayan mesai, sahur vaktinde sona erdi.

Haberin Devamı

Durabeyler bağrına bastı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri öncesinde yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğl, Dursunbey’in Durabeyler Mahallesi’nde büyük coşku ile karşılandı. Köy girişinde yaklaşık 500 kişilik bir grup tarafından havai fişek, meşaleler ve davullar ile karşılanan Zekai Kafaoğlu, köye kortejle giriş yaptı.

Haberin Devamı

Coşkulu kalabalığa seslenen Zekai Kafaoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke insanları tarafından ne kadar çok sevildiğini ve istendiğini herkes kabul ediyor. Onu parlamentoda destekleyecek, güçlü bir AK Parti kadrosuna ihtiyacımız var” dedi.

Yazarlar