Ege Zafer haftası

Zafer haftası

02.02.2018 - 00:04 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig’de mücadele eden 4 İzmir takımı da haftayı galibiyetle kapattı. Beyaz Grup’ta lider Menemen BLD. evinde ağırladığı Sarıyer’i 1-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. Bucaspor, sahasında Eyüpspor’u 3-2 yenerek rahat bir soluk aldı. Beyaz Grup’ta Altay, İzmir’de Kahramanmaraşspor’u 3-1’lik skorla geçti ve lider Gümüşhane’yle puan farkını 3’e indirdi. Düşme potasındaki Karşıyaka ise deplasmanda Silivrispor’u 1-0 yendi ve umutlandı

Zafer haftası

Bülent Buda: Bir gol 3 puan. Sonucun orasını burasını kurcalamadan iyidir. Yönetim değişikliği, kulübün geleceğine ilişkin gelişmeler yeniden Cihat Hoca ile Recep Umut. Tüm derdimiz şu aşamada takım bir alt lige düşme kaygısını atlatsın, kendine gelsin düze çıksın. Şimdi ne oynamışlar, nasıl oynamışlar kim iyi kim kötü. Bu yorucu ayrıntıların zamanı değil. Karşıyaka’nın gereksinimi geleceğine umutla bakılabilen bir pozisyon.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer:Silivri maçı öncesi Cihat Hoca’nın soyunma odasında yaptığı konuşmasının videosunu izledim. Karşıyakalılık ruhu ve takım sevgisi bu olsa gerek. Bu konuşmadan etkilenmemek mümkün değil. Turgay Büyükkarcı başkanlığındaki yeni yönetim doğru tespit yaptı, reçeteyi yazdı ve Cihat Hoca’yı göreve getirdi. İlk maçta Silivri’den çok önemli 3 puan alındı. Kimse herşey bitti diye beklemesin ve rahatta olmasın. Sadece daha yolun başında olunduğu unutulmasın. Yönetim elinden geleni yapıyor. Artık taraftarıda varolan sevgisini, ilgisini artırarak devam ettirsin. Karşıyaka’nın bu yıl tek hedefi ligde kalmak olmalıdır. O da başarılırsa, devre arası analizinde yazdığım gibi şampiyon olup bir üst lige çıkmış gibi önemi olacaktır. Destek her zamankinden daha fazla şart.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Karşıyaka’da yeni bir hava esmeye başladı. Bu havanın takımı olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. Deplasmanda alınan Silivri galibiyetinin önemi ise gerçekten çok büyük. Bu hafta Bandırmaspor’la İzmir’de oynanacak maçtan alınacak galibiyet, Karşıyaka’ya ivme kazandıracaktır. Karşıyaka bunu başaracak konumdadır. Cihat Hoca’yla birlikte bu çıkışın yakalanması ise kimseyi şaşırtmasın.

Mehmet Demirtaş: Zor günler yaşayan Karşıyaka’da Silivrispor galibiyeti adeta ilaç niteliğinde. Yönetimin değişmesinin ardından ilk iş olarak Cihat Hoca’yı takımın başına getirmesi yapılacak en güzel işlerden birtanesiydi. İnancını yitirmiş, bu genç oyuncu grubunu ayağa Cihat Hoca’dan bir başkasıda kaldıramazdı. Nitekimde öyle oldu maç öncesi yaptığı motivasyon konuşması bizlerin bile tüylerini diken diken etti. Sonuç olarak Cihat Hoca’yla çıkılan ilk maç 3 puan. Şimdi sırada Bandırma karşılaşması var. Alınacak galibiyetle düşme hattından bir adım daha uzaklaşılır. takımın özgüveni, mücadele hırsı ve elbette inancını yitirmiş taraftarını tribünlere geri döndürür.

SAVAŞAN ALTAY

Bülent Buda: En iyi takımlarda bile, dört vurucu golcü ve gol asistanı alanda değilse, o gün o takım sorun yaşar. Yadırgadığım Altay’ın gol pozisyonu üretimindeki zorlanmaları değil. (Nihayetinde 3 golde attılar) Rakip karşısında baskı altına girip, topu onlara daha çok oynamaları için bırakmaları. Bir biçimde de zaman zaman geriye yaslanmaları. Evet K.Maraş karşısında Altay iyi oynamadı. İlk yarının tek atağında konuk Maraş öne geçti. İkinci yarının büyük bölümü de yine konuk takımın gol arayışlarıyla geçti. Ama yinede o sorunlu süreçte gol atan tarafta Altay oldu. Bence futbolcular, ritim, tempo, pas akışı, pozisyon hazırlanışı meselelerine kafa yorsunlar. İşler dahada kolaylaşacak. Yinede lidere 3 puan daha yaklaştılar. Buda başka bir güzel haber değil mi?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altay, rakibi Kahramanmaraşspor karşısında 1-0 yenik düştüğü maçta attığı golle 3 puanı aldı. Gümüşhane’nin mağlubiyeti sonrası farkın 3’e inmesi, Altay ve hedefleri adına güzel bir haber. Altay’ın iyi oyuncuları ve güçlü bir takımı var. Ancak kimse rahat bir maç seyredip, rahat bir galibiyet aldığını söyleyemez. İyi oynamıyor. İyi oynamazken alınan 3 puanlar ve hedefe yaklaşılınca nasıl oynadığı sorgulanmıyor. Ama öyle bir kritik eşik var ki, orada doğru futbol şart. Altay takım halinde çok yetenekli oyuncuları, artık şampiyonluğa inanıp takım halinde düşünce ve hırsını en üste çıkarmalıdır. İlk durak bu haftaki Şanlıurfa deplasmanı.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Böyle durumlarda, Altay’ın iyi futbolundan çok aldığı 3 puan ön plana çıkıyor. Özellikle de lider Gümüşhanespor’un haftayı yenilgiyle kapaması ve puan farkının 3’e inmesi, bir başka önem taşıyor. Ancak, Altay’ın bundan böyle toparlanması ve konsantrasyonunu ön plana çıkarması gerekiyor. Mevcut kadro bunu başaracak güçte. Özellikle bu hafta deplasmanda oynayacakları Şanlıurfaspor maçı çok büyük önem taşıyor. Bu zorlu deplasmandan alınacak 3 puan, Altay’ı zirve yarışının en büyük ortağı yapar.

Mehmet Demirtaş: Altay evinde ağırladığı Kahramanmaraşspor’u mağlup ederek Lider Gümüşhanenin’de mağlup olduğu haftada 6 puan aldı ve zirvenin 3 puan gerisine yerleşti. Galibiyet güzel ancak sahada görmek istediğimiz Altay’ı göremedik. Güçlü yönetim ve zengin kadrosu olan Altay’ın biran önce gücünün farkına varıp, şampiyonluğu elinin tersiyle itmemesi gerek. Bu haftaki rakip Şanlıurfaspor. Alınacak 3 puanla büyük bir avantaj edecekler. Ancak öncelik taşıdıkları formanın hakkını son düdüğe kadar terlerinin son damlasına kadar vermeleri şart. Furkan’ın takımda kalması Altay için büyük kazanım. Altay bir üst lige çok yakışacak. Yeter ki inançlarını yitirmesinler.

Haberin Devamı

MENEMEN BLD. ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

Bülent Buda: Lidere karşı her zaman direnç yüksektir. Menemen bundan böyle gol bölgelerinde sıkışacak, zorlanacak. Rakiplerin psikolojik tavrıdır bu. Golcüler kalabalık bölgelerde soluksuz kaldığında devreye uzunlar, savunmacılar girer. Yüksek duran topların tozunu onlar alır. Bu aşamada haftaları tek tek ele alıp, bu süreci minimum kayıpla maksimum kazançla aşabilmek çok değerli. Menemen’in kadro derinliği moral üstünlüğü takım içindeki bütünlük bu süreci coşkuyla, zaferle tamamlayacaklarına ilişkin en belirgin göstergedir.

Fatih Tanfer: Menemenspor evindeki 10’uncu maçını da kazanarak kırılması güç bir rekoru elde etti. Sen iyi top oynuyorsan, tempon ve mücadele gücün yüksekse şampiyonluk hedefin için enerjik bir oyun tarzın ve reklamsız kibar, işini yapan Suat Kaya gibi bir hocan ve Menemenspor adına ilgisini ve sevgisini esirgemeyen Tahir Başkan’ın var ise, birde buna her hafta artarak gelen seyircinin varlığı eklenince, hedefe adım adım yaklaşırsın. Ancak zirveye çıkmak kolay, orada kalmak zordur. İnanıyorum ki yönetim, teknik adam ve futbolcular bunun farkındadır. Bir gerçek ve istenilen sonuç var. O da Menemenspor’un TFF 1. Lig’e çıkmasıdır.

İsmail Özelçinler: Menemen Belediyespor emin adımlarla hedefine yürüyor. Kendi sahasında oynadığı 10’uncu maçı da kazanması, sarı lacivertlilerin hedefe ne kadar inançla kilitlendiklerini gösteriyor. Yönetim, teknik adam, futbolcular ve taraftarların tek yürek olduğu bir ortamda, Menemen Belediyespor’un başarılı olmamasına olanak yok. Kısacası, Menemen’in sezon sonunda zirvede olması asla sürpriz olmayacaktır.

Mehmet Demirtaş: Menemen Belediyespor evinde oynadığı 10’maçın 10’unuda kazanarak kendi rekorunu kırdı. Doğru yönetim, teknik heyet ve inançlı oyuncu grubunun buluştuğu yer olan sarı lacivertli kulübün bir üst ligi ne kadar arzuladıkları oynadıkları oyun ve kazanma hırslarıyla gözden kaçmıyor. İnegölspor deplasmanından alınacak puan ve puanlar Menemen’in yol haritasını belirleyecektir.

KRİZE RAĞMEN 3 PUAN

Bülent Buda: Yenik durumdan 2 fark ile öne geçip dönüş yapmak iyi haber. Ancak yinede çok gol yiyorlar, bu soruna çözüm üretilmeli. Bütün sorunlar elde kalan futbolcular ile çözülecek. Sıralamadaki yeri sıkıntılı. Ligin bitimine kadar kümede kalma savaşı sürecek gibi görünüyor. Futbolcuların zihinsel ve de fiziksel olarak olgun düzeye ulaşmaları yönetimin özverisiyle olası.

Fatih Tanfer: Bucaspor düşme hattından kurtulma mücadelesinde Eyüpspor karşısında aldığı 3 gollü galibiyet tabiri yerindeyse ilaç gibi geldi. Bucaspor’da bizim yazmaktan bıkmadığımız doğrunun bir daha tespitini yapalım. Çok kaliteli genç oyuncular ve İlyas, Emre Toraman ve Emre Özkan gibi abiler var. Yeter ki maç içinde ritmini kaybetmesin. Memnuniyet verici bir olayda her geçen gün oyun disiplininin takım halinde artması. Bucaspor birçok sorunla boğuşuyor. Haftalardır elektriği olmayan tesisler ve bu yüzden hotelde kalma bunların hepsi önemli sorunlar. Bu sorunların çözümünde hem yönetim hem de Bucalılar üstüne düşeni yapmalıdırlar. Bu hafta rakip deplasmanda Hatayspor. Hatayspor son maçta evinde yenildi. O da şampiyonluk yarışının içinde olmak için müthiş derecede stresli olacak. Bucaspor adına zor maç, ancak bu zorluklar aşılırsa hedefede varılacaktır.

İsmail Özelçinler: Aytekin Sümbül’le birlikte Bucaspor göze görünür bir çıkış yakaladı. Takımı ve altyapının durumunu çok iyi bilen Sümbül’ün, camianın da desteğiyle başarılı olması ve Bucaspor’un ligde kalması asla sürpriz olmaz. Eyüpspor karşısında alınan galibiyet ise çok önemli. Kısacası, Bucaspor’un sezon sonuna kadar ligde kalma mücadelesinde pes etmeyeceğine inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Geçtiğimiz hafta güçlü rakibi Keçiörengücü’nden alınan 1 puan, ardından Eyüpspor karşısında yenik duruma düşmesine rağmen 3 golle 3 puan bu kadar zor günler geçiren Bucaspor’un bu ligde ne kadar çok kalmak istediğinin işaretidir. Bu gençler sahada adeta savaşıyor. Tebrik ediyorum. Ancak Bucalıların’da bu gençlere sahip çıkması gerekiyor. Birliktelik, kenetlenme şart. Zor günler ancak el birliğiyle aşılır. Uyan artık Bucalı, başka Buca yok.