Ege Zeybekci’ye vize

Zeybekci’ye vize

30.03.2009 - 04:03 | Son Güncellenme:

Denizli’de seçimin galibi, mevcut başkan Nihat Zeybekci oldu. AKP Adayı Zeybekci, oyların yüzde 40.11’-ini aldı.

Zeybekci’ye vize

2004 yerel seçimlerine oranla yüzde 11.4 oy kaybına uğrayan Zeybekci, görevini beş yıl daha sürdürebilmek için vize aldı. CHP’li Hüsamettin Ataman yüzde 30.15, MHP’li Ümit Bahtiyar yüzde 22.64’te kaldı.
Çınar Meydanı’nda kutladı
AKP İl Başkanlığı’nda sonuçları izleyen Nihat Zeybekci, parti kurmaylarıyla birlikte seçim sonuçlarının kesinleşmesi üzerine önce belediyeye geldi. Başkanlık makamının penceresinden lehinde tezahürat yapan partilileri selamlayan Zeybekci, daha sonra, eşi Ayşen Zeybekci, İl Başkanı Bilal Uçar, Merkez İlçe Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Salih Erdoğan ve Mithat Ekici’yle birlikte Çınar Meydanı’nda kurulan platforma geldi.

77 projeyi hayata geçirecek
Nihat Zeybekci, Denizli halkının kendisine beş yıl daha hizmet etme görevi verdiğini söyledi, gelecek dönem daha fazla çalışacağını belirtti. Denizlililerin AKP’ye ve kendisine bir kez daha teveccüh gösterdiğini kaydeden Zeybekci, şöyle dedi: “Hz. Mevlana, ‘Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş. Dünle beraber gitti cancağzım ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ diyor. Denizlililer yalanı, iftirayı, çamur atmayı değil; boş umutlar peşinde koşmayı değil, hizmeti seçti, hizmeti ödüllendirdi. Sağolasın Denizli. Yarın sabahtan itibaren çalışmaya başlayacağız. Bu sonuçlardan gerekli mesajları alacağız. Denizli halkı hizmetlerimizin beş yıl daha sürmesine karar verdi. Bu dönem üç kat daha fazla çalışacağız, 77 projemizi hayata geçireceğiz. Tüm Denizli’nin belediye başkanı olacağım, AKP’lilerin de, CHP’lilerin de, MHP’lilerin de... Çirkin ve dedikodu siyasetini yapanlara hakkımı helal etmeyeceğim. Öbür dünyada elim yakalarında olacak. Partilerini tenzih ediyorum. Ama dedikodu ve iftira siyaseti yapanları affetmiyorum.”

Zeybek oynamaktan vazgeçti
Nihat Zeybekci, BBP lideri Yazıcıoğlu’nun ölümü nedeniyle partililerden coşkulu kutlama yapmamalarını istedi. Daha önce söz vermesine rağmen, Yazıcıoğlu’nun ölümü nedeniyle zeybek oynamadı. Meydanda toplanan yüzlerce AKP’li, “Denizli seninle gurur duyuyor”, “Büyük başkan Zeybekci”, “Vur vur inlesin, Denizli dinlesin” sloganları atarak seçim zaferini kutladı.


İlçelerde kimler kazandı?
Acıpayam:  Hulusi Şevkan (CHP/54.3)
Akköy:  Abdullah Kılbıyık (DSP/36.2)
Babadağ: Ahmet Yümsek (MHP/44.5)
Baklan: İsa Karaçolak (MHP/51.1)
Beyağaç: Mustafa Akçay (AKP/36.96)
Bekilli: Mustafa Başkafa (CHP/46.3)
Bozkurt: Deniz Arda (AKP/36.6)
Buldan: Mustafa Fahri Şevik (AKP/47.7)
Çameli: Cengiz Yılmaz (AKP/55.57)
Çal: Hasan Gündüz (AKP/38.3)
Çardak: Mustafa Kocazeybek (AKP/36.4)
Çivril: İbrahim Hakkı Aslan (CHP/52.8)
Güney: Halit Gürbüz (CHP/47.6)
Honaz:  Turgut Devecioğlu (AKP/53.5)
Kale: İsmail Yarımca (MHP/68.3)
Sarayköy: Orhan Karaköse (CHP/35.5)
Serinhisar: Hüseyin Gemi (CHP/40.3)
Tavas: Mehmet Karabay (AKP/46.6)