Ege Zeytinyağı devinin yeni adresi İspanya

Zeytinyağı devinin yeni adresi İspanya

06.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk markalı zeytinyağı olma özelliğindeki, 1938’de İzmir’de kurulan Kristal Yağları, iç pazardaki yoğun rekabet nedeniyle İspanya’ya taşındı. Genel Müdür Dologh, “Uluslararası bir marka olmaya odaklandık” dedi

Zeytinyağı devinin yeni adresi İspanya

1938 yılında Anthony Micaleff tarafından İzmir’de kurulan ve Türkiye’nin ilk markalı zeytinyağı olma özelliğine sahip Kristal Yağları, İspanya’ya taşındı. İzmir Ticaret Borsası Meclis Üyesi ve Kristal Zeytinyağları Genel Müdürü Christopher Dologh, iç pazardaki yoğun rekabet ve birbiri ardına yaşanan krizler neticesinde çözümü İspanya’ya taşınmakta bulduklarını belirtti. Dologh, “Türkiye’de yaptığım ihracat 25 ülkeye gidiyordu fakat bu rakam yetersiz. İspanya’da da ürün var. Kredi kullanmak istesen yıllık faiz 1.5. Burada iniş ve çıkışlarla mücadeleden yorulduk. Şimdi şirketimizi uluslararası bir marka haline getirme hedefine odaklandık” dedi. Kararı kolay almadıklarını kaydeden Dologh sözlerine şöyle devam etti:
“Zeytinyağı kıymetli bir ürün. Akdeniz çanağında dünya üretiminin yüzde 98’i gerçekleşiyor. Demek ki bu bir ihracat ürünü. Ama her geçen gün iç pazardaki krizlere daha dayanıklı bir şekilde girebilmemiz için dış pazarda büyümemiz lazım.”

Haberin Devamı

‘Kaçıp gitmedim’

Kristal’in Türkiye’deki faaliyetlerinin aynen devam edeceğini sözlerine ekleyen Dologh, “Burası aynen çalışıp devam edecek. Çin’e gittiğimizde alıcı bizim önümüze İspanyol yağlarını koyuyordu. Şimdi artık biz onlara diyoruz ki İspanya’dan mı istiyorsun, Kristal vereceğiz. Çünkü ürün uluslararası marka haline gelecek” diye konuştu.