Ege Zirai atığı getirene solucan gübresi

Zirai atığı getirene solucan gübresi

09.01.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in 6 tona yakın zirai ambalaj atığını ekonomiye kazandırdığı projesi ile üreticiler atık karşılığında organik solucan gübresi aldı

Zirai atığı getirene solucan gübresi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen, halk ve çevre sağlığına zararlı zirai ambalaj atıklarının özel tekniklerle toplanması projesi sürüyor.

Haberin Devamı

Menderes Değirmendere Köyü’nde başlatılan projeyle iki yılda 4 bin 465 kilogram zirai ambalaj atığı geri dönüşüme dahil edilerek ekonomiye kazandırıldı. Ambalaj atıklarını Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı özel torbalarda biriktiren Değirmendereli 70 üreticiye her torba karşılığında topraklarının daha kaliteli ve verimli olmasını sağlayacak bir litre organik sıvı solucan gübresi dağıtıldı.

Menderes Değirmendere’nin ardından proje Bayındır Karaveliler Köyü’nde de geçen kasım ayında başladı. Bin 200 kilogram zirai ambalaj atığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geri dönüşüm çalışmalarını yürüten İZDOĞA A.Ş tarafından toplanarak geri dönüştürüldü. Üreticilere solucan gübresi verildi. Projenin Seferihisar’da başlatılması planlanıyor.

Haberin Devamı

İzmirli muhtarların tiyatrosu turneye çıkıyor

İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü için hayatlarında ilk defa tiyatro sahnesine çıkan 100 muhtar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den teşekkür plaketi aldı. Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali’nin turneye çıkacağını söyleyen Başkan Soyer, “23 Ocak’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki oyundan sonra şubat ayında Ankara Yenimahalle ve İstanbul Maltepe’de programınız var” dedi.

“Cumhuriyet’in yüzüncü yılında yeni bir Türkiye’yi birlikte kuracağımıza inanıyoruz” diyen Soyer, “100. yılın muhtarları sizlersiniz. Birbirimize el vermeye, güç vermeye devam edeceğiz. İnanıyorum Türkiye sizlere bakarak İzmir’den ilham alacak” ifadelerini kullandı.