Ege Zirvenin sahibi

Zirvenin sahibi

14.12.2017 - 00:36 | Son Güncellenme:

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta evinde Etimesgut BLD’yi 3-0 mağlup eden Menemen Belediyespor liderliğini sürdürdü ve bu sezon Türkiye liglerinin iç sahadaki en başarılı takımı oldu

Zirvenin sahibi

Menemen BLD.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Muhteşem bir stat, nefis bir çim, müthiş bir yağmur. Maç öncesi durum bu. Maç başlıyor, Etimesgut hiç de puan cetvelindeki bulunduğu yeri hak etmiyor. Gördüğüm takımlar arasında çok daha güçlü ve çok da etkili oyuncuları var. Ama artık Menemenspor’un bir oyun stili, anlayışı ve doğru bir stratejisi var. Orta alan eskiye göre çok daha fazla koşuyor, Kerem pres yapıyor, Mustafa’nın sakatlanmasıyla oyuna giren Tayfun, attığı iki golle artık ben bu formayı bırakmam diyor. Orta alanda disiplinli ve pres anlayışının hakim olduğu bir oyun şekli var. Kalede Bayram formunun zirvesinde. Defansta Cihan tecrübeli ve doğru oynuyor. Veli, kelimenin tam anlamıyla kale gibi. Semih, ikinci yarıda Mehmet Bektaş çıkana kadar hücum aksiyonları açısından iyi, ancak ikinci yarıda Mehmet Bektaş’ın karşısında zorlanıyor. Yasin ise bu takımın gücü. Samed Ali’yi unuttuk sanmayın. Hiçbir şey yapmazsa gol atınca görüyorsunuz. Yani boş geçmiyor. Böylesine takım oyunu oynayan Menemenspor, o güçlü Etimesgut’u zaman zaman kalesinde tehlikeler yaşamasına rağmen 3-0’lık skorla geçti. Son haftalara girilirken lider. Ama grupta müthiş bir yarış var. Herkesin nefesi birbirinin ensesinde. Menemenspor’dan umutluyum. Ancak taraftarının stadı doldurması şartıyla.

Haberin Devamı

Takım oyunu harika

Bülent Buda: Lider yürümüyor, koşuyor. Zirveyi sevdi. Yine 3 gollü net bir galibiyet. Yeni statta iki haftada 8 gol. Eh yakışır gari... Maçı izlemeyince duygularımızı yazıyoruz. Ülkemizde çoğu takım, türlü sorunlarla boğuşuyor. Menemen çağdaş yönetim, gelişim biçimiyle birkaç adım önde çoğu kulüpten. Bir hayalim var. Yeni stadın bütünüyle doldurulduğu, giremeyenlerin stadın dışına taştığı gün. O gün de Menemen’in şampiyonluğu kutladığı gün olsun.
İsmail Özelçinler: İki sezondan beri yönetimsel, teknik heyet ve mevcut futbolcu kadrosuyla iyi bir istikrar yakalayan Menemen Belediyespor, son haftalarda ve özellikle kendi sahasında elde ettiği başarılı sonuçlarla, haklı olarak zirveye yerleşti. Güçlü rakibi Etimesgut’u da 3-0’lık net skorla geçen sarı lacivertliler, bu hafta İstanbul deplasmanında Eyüpspor’un konuğu olacak, bu maçtan alınacak 3 puanla Menemen’in yoluna tam gaz devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Haberin Devamı

Muhteşem stat dolmalı!

Mehmet Demirtaş: Menemenspor hak ettiği yere yerleşti ve o zirveyi bırakmaya da hiç niyeti yok. Sezon başından beri istikrarlı gidişini sürdüren ve zirve mücadelesinde varlığını hissettiren Menemen Belediyespor, Etimesgut Belediyespor’u 3-0 mağlup etti ve liderlik koltuğunu bırakmadı. Yenilenmiş stadı ve o stadı doldurmaya başlayan taraftarıyla çıkışını sürdüren Menemenspor son hafta Eyüpspor deplasmanına çıkacak.

Menemenspor’un bulunduğu lig Şampiyonlar Ligi gibi kimin kimi yeneceği belli olmuyor. Umudumuz puan ve puanlarla dönmesi ve devreye lider girmesi yönünde. Yapılacak nokta takviyeler ile bu sene bir üst lige çıkacaktır. Taraftarında takımına daha fazla sahip çıkıp o stadı doldurması şart.

Bucaspor, asla pes etmez

Fatih Tanfer: Bülent Abi’yle hemfikiriz. Duygularımızın ve düşüncelerimizin arkasındayız. Onun yerine konuştu gibi olmayayım ama bu düşüncemizin gerekçesi Bucaspor mağlup olurken bile söylediğimiz ifadelerden geçiyor. Bu takımın çok yetenekli oyuncuları var. Hem de çok. İyide abileri var. Bu gençlere güvenilmeli ve sahip çıkılmalı. Bu sahip çıkma Buca’nın geleceğine de sahip çıkmak anlamına gelmektedir. Milyonlarca liralık borçlar ödeniyor, elindeki yetenekler tutuluyor ve ayrıca çok zor grupta mücadele ediyorsun. Menemenspor maçında olduğu gibi yaş ortalaman 19. Bu hafta biraz abiler oyuna girdi. Veli, Emre Özkan, Emre Toraman ve İlyas, kardeşlerine abilik yaptı ve şahane Bucaspor ortaya çıktı. Kastamonuspor bu grubun en güçlü takımlarından biriydi. İkinci yarı çok daha iyi bir Bucaspor seyredeceğimize inancım tamdır.
Bülent Buda: Nihayet 3 puan, Menemen’de izlediğim gençler ile deneyimliler karışımı takımı bu ligde tutar. Ya sonrası, ötesi ne olur bilemem. Yılların tortusu üzerinde, yönetim bir biçimde çaresiz. Bence tek limanları kaldı sığınacak; genç adamlar... Bu ligi onlarla sürdürmek, bitirmek bir zorunluluğa dönüştüyse öyle olsun. İyi ki hala takımı ayakta tutan altyapı, yaşamsal önemini koruyor.
İsmail Özelçinler: Bucaspor’un, Kastamonuspor gibi grubun güçlü takımını yenmesi, takımın kalitesini bir kez daha ortaya koymuştur. Hep yazdık ve hep söyledik. Bucaspor’un tek ve büyük sorunu, kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntılardır. Eğer bu sıkıntılar olmasaydı, Bucaspor rahatlıkla ilk 5 takım arasında yer alırdı. Kaliteli gençlerin takıma güç verdiği bir gerçek. Ama bir gerçekte, camianın maddi açıdan istenilen desteği bir türlü sağlayamaması.
Mehmet Demirtaş: Bucaspor’da Kastamonuspor maçı öncesi borçlar yüzünden Başkan Ahmet Doğan destek çağrısında bulundu ve bu çağrı karşılıksız kalmadı. Bir miktar borçlar ödendi ve bu zorlu şartlar altında oyuncular sahaya çıktı. Şeytanın bacağını kırarak 3 puanı almasını bildiler. Tüm zorluklara rağmen Bucaspor dimdik ayakta. İnanmak, başarmanın yarısıdır diye bir söz var. Bucasporlu oyuncular öncelikle maçı kazanacaklarına inandı, yeni Teknik Direktör Aytekin Sümbül Hoca’nın teknik-taktik ince ayarlarıyla kazanan Buca oldu. Bucaspor devre arasında daha iyi olacak ve gücünün farkına varacaktır. Yeter ki inansınlar.

Haberin Devamı

Daha iyi olmalısınız!

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altay evinde Pendikspor’a yenilerek 29 puanda kaldı. Yense 32 yapıp bu haftada 36 puanla lider olan Gümüşhane deplasmanına gidiyordu. İstikrarsızlık Altay’ın en büyük sorunu. Biraz da kadersizlik diyelim. Yeni teknik adam değişikliklerinin ilk haftasında genelde takımlar galip gelir bu da olmadı. Umarım bundan sonra İsmet Hoca bilgi, beceri ve tecrübesini konuşturur ve Altay’ı hak ettiği yere getirir. İlk haftadan da güzel bir şey söylemiş “Kimseyi tanımıyoruz, yeni geldik mazeretlerinin arkasına sığınmıyoruz” ifadesini kullanmış. Altay’da amacımız suçlu aramak değil, Altay’ın bir üste çıkma başarısının nasıl elde edileceğidir. Elde iyi futbolcular var. Umarım Gümüşhane’den bu hafta en az bir puanla gelerek yarıştan kopmadan ikinci yarıya umutla bakar.
Bülent Buda: Hoca gider yenisi gelir. Futbolcu gider yenisi gelir. Bu kararları yönetimler alır. Bir takımın başkanı güçlüyse takım da güçlü olur. Oynadığı ligin belki de en sorunsuz takımlarından biri Altay. Seçenekli bir kadrosu var. Takım üst sıralarda ama ne puanı, ne oynadığı futbolun kalitesi yeterli görünmüyor. Kötü oynuyorlar bu açık. Fatura hocaya kesildi, yenisi geldi. Bu aşamada biz kendi alanındaki beraberlikleri, hatta galibiyetleri eleştirirken kendi alanında yeni hocasıyla ligin alt sıralarındaki bir takıma yenildi bu defa. Aslında takımın oynadığına bakarak bu yıkım hangi maçta olacak diye beklediğimiz bir sonuç. Yeni hocaya denk geldi, tesadüf.
İsmail Özelçinler: Kısa ve öz. Ligin ilk yarısın bitimine 1 hafta kala teknik adam değişikliği bana göre yanlış bir karardı. Evet, Cüneyt Hoca ile yolları ayırma kararı alabilirdiniz. Ama devreyi bekler, yeni alacağınız hocaya da son iki maçta takımı izlemesine fırsat vermeliydiniz. Yani ligin 2. yarısına yeni hocayla start verilmeliydi. İdari açıdan ve futbol takımında bir takım kopuklukların takımı olumsuz etkilediği düşüncesindeyim. Ne dersiniz?
Mehmet Demirtaş: İsmet Hoca Altay’ın başında ilk sınavına çıktı ve mağlubiyetle tanıştı. Hoca değişikliği gerekli miydi değil miydi veya sorun hoca sorunu muydu bunları bilemeyiz. Ancak tablo ortada, Altay’da değişen bir şey yoktu. Bu hafta lider Gümüşhanespor ile karşılaşacaklar. Umarım son haftayı kayıpsız kapatırlar. Devre arası Altay toparlanacaktır diye düşünüyorum. Bununla birlikte İsmet Hoca farkını ortaya koyacaktır. Ancak bir üst lig arzulanıyorsa futbolcu kardeşlerimizin de disiplin ve ciddiyetten uzaklaşmaması gerekiyor.

Kaf kaf, güzel günlere hasret

Fatih Tanfer: Karşıyaka, Fethiye’den aldığı bir puanla puanını 10’a çıkardı. Yine düşme hattının içinde kaldı. Bu hafta evinde Kırklarelispor’la çok önemli ve çok zorlu karşılaşmaya çıkacak. Karşıyaka adına şirketleşme ve sonrası problemler çözülecek diye taraftarlar gibi bizde bekliyoruz. Umarım bu hafta alınacak galibiyet ve sonra çözülecek başta ekonomik sorunlar Karşıyaka’nın geleceği için çok önemlidir. Karşıyaka’nın içine düştüğü bu durumu değerlendirmek bile zor. Böylesine güçlü bir camia bunu hak etmiyor. Çözüm bir an evvel bu sıkıntılardan kurtulmaktan geçiyor..
Bülent Buda: Sorunlarla boğuşurken deplasmandan bir puan çıkarmak önemli. Lakin kaygılar, kuşkular hala sürüyor. Ligin ilk yarı bitiminden sonra neler olacak kimler gidecek, kimler kalacak bilen var mı? Başkan dahil! Federasyona başvuru kuyruğu var ödenmeyen alacaklardan. Kim ödeyecek? Kadro bu haliyle korunabilir mi? Büyük camianın düştüğü duruma bakın ve üzülmeyin.. Mümkün mü?
Mehmet Demirtaş: Karşıyaka’da değişen hiçbir şey yok. Sorunlar bitmiyor. Bu kadar duyarsızlık ve maddi imkansızlıklar içinde Karşıyakalı oyuncular sahaya çıkıyor ve mücadelelerini veriyorlar. Ama hepsi bir yere kadar oluyor. Kafalar dolu. O sorunlar çözülmedikçe, Karşıyaka’nın durumu saha içinde de saha dışında da hep tartışılacak. Camia 2. Kurultaya kenetlendi. Umarım Karşıyaka’nın menfaati doğrultusunda kararlar alınır ve Karşıyaka hak ettiği yere gelir.
İsmail Özelçinler: Fazla uzatmaya gerek yok. Bülent Buda abimin söylediklerine aynen katılıyorum...