Ege Zorlu Kardeşler anlaşma yolunda

Zorlu Kardeşler anlaşma yolunda

12.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mazhar Zorlu Holding’in varislerinden Kemal ve Nafiz Zorlu kardeşler arasında anlaşmazlık, birlikte alınan genel kurul kararıyla olumlu noktaya geldi.

Zorlu Kardeşler anlaşma yolunda

Türk sanayisinin de öncü isimlerinden olan Mazhar Zorlu Holding’de bir süre önce kardeşler arasında esen ayrılık rüzgarları dinmek üzere. Ege Palas Oteli’nin icradan satışı ile ilgili farklı düşüncelere sahip olan Nafiz ve Kemal Zorlu kardeşlerin biraraya gelerek genel kurul tarihini belirlediği öğrenildi.

Uzlaşma başladı

Haberin Devamı


Borsa’ya yapılan genel kurul duyurusu konuya yeni bir boyut getirdi. Değerlendirme yapan Nafiz Zorlu, gelinen süreçte şirket genel kurul tarihinin uzlaşma ile belirlendiğini kaydetti. Nafiz Zorlu, Kemal Zorlu’nun İş Bankası’na olan borç meselesinin tamamen halledilmesi için çalıştığını belirterek, “Borç ödemekle ilgili bir finans modeli üzerine çalışıyorlar. Biz de bu çabalara destek olmaya çalışıyoruz. Kendi taahhüt alanlarında yani borcu ödemekle ilgili bir ilerleme yaparlarsa, şirket yönetimine dönmeyebiliriz. Temennimiz meselenin 5 Temmuz’a kalmadan çözülmesi ve diyaloğun sürmesidir” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Mazhar Zorlu Holding iştirakleri arasında yer alan Güçbirliği Holding ve bağlı şirketler 30 milyon doları Vakıfbank’tan olmak üzere 50 milyon doların üzerinde kredi kullanmıştı. Yaşanan bazı gelişmeler sonunda devreye giren TMSF, grup şirketlerine el koyarak ailenin birçok mal varlığının icra ile sattı. İş Bankası alacakları nedeniyle, Ege Palas Oteli’nin icra ile satışını istemiş ve Ankaralı Açılım İnşaat, 19.5 milyon lira ödeyerek satın almıştı. Kemal Zorlu’nun sahibi olduğu Ege Plast firması satışın iptali için dava açmıştı. Nafiz Zorlu ise ağabeyinin anlaşmaya uymadığını öne sürmüştü.

Yazarlar