Gündem Eğim yanlış hesaplanmış

Eğim yanlış hesaplanmış

20.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erzurum’daki Kayakla Atlama Kuleleri’ndeki göçük için soruşturma başlatıldı. Uzmanlar zemin etüdü yapılmadan pistlerin inşaa edildiğini tespit etti

Eğim yanlış hesaplanmış

Erzurum’daki Türkiye’nin ilk ve tek Kayakla Atlama Kuleleri’nde 15 Temmuz günü saat 15.00’te meydana gelen göçük nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
“Edimin ifasına fesat karıştırmak, genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması ve kuleleri teslim alan kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanmak” suçlarından başlatılan soruşturma kapmasında, göçüğün büyük ihmal sonucu meydana geldiğine dikkat çekildi. Cumhuriyet Savcısı, Atatürk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde görevli 4 öğretim üyesi ile birlikte önceki gün keşif yaptı. Keşif yaparken bölgeyi fotoğraflayan uzmanlar, ön incelemelerinde kulelerde hiçbir sorun görülmediğini aktardı. Uzmanlar, iniş rampaları olarak nitelendirilen pistlerin zeminde analiz etüdü yapılmadan pistlerin yapıldığına işaret edildi.
Fay hattı göz ardı edildi
Pistleri ayakta tutan beton içindeki çelik konstrüksiyon kazıkların 25 ile 50 metre derinlikte olması gerekirken, yığma toprak üzerine sadece 1 metre konstrüksiyon kazık kullanıldığına dikkati çeken bilirkişiler, pist eğiminin de yanlış olduğunu vurguladı. Uzmanlar ayrıca, aktif olmamasına karşın fay hattının göz ardı edildiğini, buradaki enerjinin boşaltılmadan inşa edilmesinin yanlış olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kar makinesi ortada kaldı

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ‘edimin ifasına fesat karıştırmak, genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması’ nedeniyle kuleleri teslim alan kamu görevlileri hakkında ‘görevi kötüye kullanmaktan’ soruşturma başlattı. Kayakla Atlama Kuleleri’nin göçen pistlerine suni kar yağdırmak için kurulan yüksek maliyetli kar makinesi ve skorboardlar ise ortada kaldı.